miau.bg»Статии»Живини»Спасиха хиляди животни от къща в Калгари

Спасиха хиляди животни от къща в Калгари

Спасиха хиляди животни от къща в Калгари
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Експерти от канадската инспекция по хигиената откриха хиляди животни, отглеждани при нечовешки условия в къща в град Калгари. Служителите иззели близо хиляда мишки, много кучета, котки и декоративни рибки.

До намесата на Инспекцията по хигиена се стигнало след сигнал от съседи, че от къщата се чуват странни звуци и се разнася непоносима миризма. Инспекторите извършили проверката с помощта на местната полиция, поради нежеланието на собственика да ги допусне в дома си.

В няколко малки стаи, натъпкани в кашони и клетки, те открили 1 037 мишки, 3 котки, 3 кучета и 80 рибки. Много от животинките били в изключително лошо състояние. Те имали различни болести, рани и повечето били недохранени. За жалост се наложило 275 животни да бъдат евтаназирани, тъй като ветеринарите преценили, че те не могат да бъдат спасени.

Някои от животните бяха в много лошо състояние, каза Брад Николс, старши експерт в общинското звено за разследване на жестокост към животните в Калгари. Много от тях бяха жестоко ранени. На други им липсваха части от тялото, защото, принудени от глада, се яли едно друго, допълни Никълс.

Евтаназираните били мишки. Специалистите съобщават, че котките и кучетата, въпреки че били също изключително зле, ще оцелеят и вече им се търсят осиновители. Според Никълъс в имота все още може да има скрити животни, но за момента търсенето е преустановено, защото се налага къщата да се дезинфекцира.

Спасиха хиляди животни от къща в Калгари

В зловещата къща живеели пет възрастни човека. Сега всички са с повдигнати обвинения по Закона за защита на животните, но Никълс заяви, че ще отнеме известно време, за да се събрат доказателствата.

Докато кучетата и котките ще преминат през стандартните здравни и поведенчески тестове преди потенциално да бъдат предоставени за осиновяване, съдбата на оцелелите 762 мишките е все още несигурна.

В Канада Законът за защита на животните е изключително суров и петимата, живели в къщата за мъчения на животни, са заплашени с до десет години затвор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest