miau.bg»Статии»Живини»Риба меч прониза смъртоносно рибар

Риба меч прониза смъртоносно рибар

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k746
Риба меч
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Рибар улови риба, голяма колкото лодката му, съобщават западни медии. Мъжът е от Кейп Корал, Флорида и успя да шашне потребителите на социалните мрежи с клипче, в което се вижда как с почти неистови усилия се мъчи да издърпа на лодката си гигантска риба.

Въпреки упоритостта на рибаря морският обитател все пак успява да се измъкне и поема пак към дълбините дълбини. По време на снимането на клипчето въдичарят с вълнение признава, че това е най-голямата риба, която е виждал през целия си живот.

Междувременно друг рибар, този път от Хаваите, също имаше схватка с риба. За жалост, докато се е борил с агресивна риба меч, мъжът загубил живота си. Инцидентът станал на пристанището на Биг Айлънд. Мъжът починал, след като животното го проболо в гърдите с острието си.

Загиналият човек е капитан на лодка. Той се е занимавал с чартърни плавания с цел риболов. Капитанът видял, че в района на пристанището се подвизава риба меч. Мъжът се въодушевил и скочил във водата, за да се пребори със звяра.

Очевидци обясняват, че капитанът използвал харпун, за да рани рибата. Оръжието обаче не успяло да зашемети животното и то го пронизало в гърдите със своеобразния си меч. След инцидента пострадалият мъж веднага бил изкаран от водата.

Заради влошеното си състояние той веднага бил транспортиран до здравен център. В болницата медицинските специалисти просто констатирали неговата смърт.

Според местните медии загиналият рибар се казва Ранди Лейнс. Негови познати го определят като груб и на пръв поглед страховит човек.

Въпреки трудния му характер той имаше голямо сърце и неговите най-близки хора знаеха това, твърди сестрата на рибаря.

Подобни инциденти с риби меч изобщо не са рядкост, имайки предвид, гигантските размери на хищното морското чудовище и скоростта от почти 100 километра, която то може да развие.

Често пъти, докато преследват плячката си или по време на отбрана, рибите са склонни да забият острието си в лодка или дори да обърнат целия плавателен съд.

Тези случаи изглежда представляват голям интерес, тъй като в Британския музей в Лондон дори има сектор с части от лодки, в които са се забивали мечове от прословутия морски обитател.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest