miau.bg»Статии»Живини»Арестуват котка заради дълг на собственика ѝ

Арестуват котка заради дълг на собственика ѝ

Донски сфинкс
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Котка от вида донски сфинкс беше арестувана в руския град Ставропол. Причината за необичайния арест са дълговете на собственика на мъркащото животно. Съдебните власти обясняват, че господинът дължи над 200 000 рубли, което се равнява приблизително на седем хиляди лева. Мъжът бил предприемач и всъщност задълженията му са към банка, от която е теглил кредит.

Властите обясняват, че руснакът трябва да върне парите в рамките на десет дни – господинът вече е преминал допустимите срокове, в които по договор е трябвало да се издължи на банката. В случай че мъжът не върне парите, които дължи, до десет дни, котката ще бъде конфискувана, обясняват властите.

И докато в Русия една котка може да загуби дома си, в Австралия любимците на небезизвестния Джони Деп се разминаха на косъм от евтаназията. Деп е решил да вземе със себе си и своето семейство, докато е в Австралия за снимките на Карибски пирати 5 – съпругата си Амбър Хърд и домашните си любимци.

Земеделският министър на Австралия обаче съобщи, че кучетата трябва да бъдат изведени извън граница или актьорът да си замине заедно с тях, без да има последствия. Оказва се, че двата йоркширски териера са внесени в страната нелегално, тоест без необходимите разрешения. Австралийското правителство дава ултиматум на чаровния актьор и съпругата му.

В случай че семейство Деп не се вслушат в заповедта на местните власти, кучетата ще бъдат приспани. Фактът, че става дума за Джони Деп за австралийския министър не означава нищо: Това, че е популярен и обичан актьор, не му дава право да стои над закона, обяснява управникът.

В Австралия има много строги правила при внасянето на животни, които очевидно актьорът не е знаел.

Когато е влязъл в страната, Деп не е декларирал на митницата, че влиза с двете си кучета. Министър Барнаби Джойс обясни, че редът е следният – първо е необходимо разрешително за това, че ще влизаш с животни в Австралия. После животните остават под карантина, докато се позволи да бъдат внесени в страната.

Кучетата вече са в Калифорния, като са се прибрали с частен самолет. Вероятно Деп ще трябва да плати глоба заради това, което е направил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest