miau.bg»Статии»Животински Свят»Откраднаха малко кенгуру от торбата на майка му

Откраднаха малко кенгуру от торбата на майка му

Кенгуру

Малко кенгуру и четири козлета са били откраднати от зоологическа градина, която се намира в град Гринвил, щата Уисконсин, съобщава телевизия Ен Би Си нюз. Мъничкото двуутробно е от вида червено кенгуру и е измъкнато от торбата на майката, съобщават от зоопарка.

Възрастното животно е ранено, съобщават от управата на зоологическата градина – този вид кенгуру се среща само в Австралия и е най-големият двуутробен бозайник. Кенгуруто се храни с растителна храна – трева, храсти. Кражбата е станала на шести май и досега, въпреки усилията на управата на зоокъта, животните не са открити. Собственик на зоопарка е Дона Уилър.

Дамата е изключително притеснена за петте животинки и обяснява, че от 15 години (откакто тя е там) не е имало подобен случай с изчезнали и откраднати животни. До този момент в зоопарка не е имало камери, което допълнително е улеснило крадците. След този случай обаче от управата на градината са решили да поставят не само камери, но и допълнителни ключалки, които да предотвратят следващи подобни ситуации.

Друго кенгуру, което е опитомено и живее в къща при семейство, се смята за куче – с тази информация ни шашна вестник Дейли мейл. Малкото животно се казва Дъсти и е намерено от семейство, което решава да го отгледа заедно със своите кучета.

Вследствие на това кенгуруто започнало да се държи по същия начин като кучетата. Стопаните му – семейство Стюарт, разказват, че Дъсти обича да го почесват поощрително зад ухото, освен това умеел да краде лакомствата на братчетата си в къщата. Кенгуруто мразело котки, както подобава на едно истинско куче, и подавало лапа също като кучетата.

Двуутробното е намерено преди около 2 години – Ашли и Фелисити Стюарт са забелязали малкото кенгуро в канавка близо до град Есперанс. След като видели в какво окаяно състояние е животното, семейство Стюарт решили да си приберат кенгуруто у дома и да се погрижат за него. Така малкото кенгуру Дъсти израснало в компанията на другите две животни на австралийското семейство – кучетата Лили и Роузи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest