Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Животни, с които кучетата се погаждат лесно

Животни, с които кучетата се погаждат лесно

Животни, с които кучетата се погаждат лесно

Кучето се е доказало като най-добрият приятел на човека, но какво ще се получи ако искате да отглеждате друго животно с кучето.

Макар кучетата да са доста ревниви към своите господари, те са също така и социални животни и лесно се сприятеляват с други домашни любимци. Ето какво обаче е добре да знаете когато се чудите какъв приятел да намерите за своето куче.

С кои животни се разбират кучетата?

1. Много е важно да сте проучили добре породата на своето куче и да можете да му се доверявате. Колкото и да сте привързани към кучето си, трябва да сте особено предпазливи ако то е от т. нар. бойни породи.

Дори и възпитавано безупречно, в такъв случай трябва да сте нащрек когато го запознавате с какъвто и да е втори домашен любимец.

2. Кучетата могат да живеят добре с почти всички видове животни. Не са малко случаите, когато се погаждат отлично куче с котки, куче със зайци, папагали и др.

3. Кучето наистина смята човека за свой господар и трябва да му докажете, че това е така. Когато взимате втори домашен любимец му покажете, че съжителството между двете животни не подлежи на въпрос, като в същото време не карате кучето си прекалено да ревнува.

4. Известно е, че кучето и котката могат да станат неразделни приятели, стига да са израснали заедно.

5. От огромно значение е породата на кучето. Ако е мини шнауцер например, не се очаква да имате сериозни проблеми, когато го запознаете с новия домашен любимец. Това важи и за кучета като лабрадорите, ретривърите и др.

6. Макар и възможна, комбинацията на малки и беззащитни животинки като декоративен заек, хамстер или морско свинче, не е особено препоръчителна и то заради страхливия характер на вторите. Така че избягвайте да отглеждате кучето с животни от тези видове.

7. Доказано е, че кучетата и маймунките могат да стана неразделни приятели.

8. Ако държите да си вземете декоративно зайче или друг вид гризач, който да отглеждате заедно с кучето, трябва да гледате да ги вземете заедно.

9. Ако разполагате с двор и отглеждате и по-големи домашни животни като коне, овце, агнета и др., е почти сигурно, че макар и да не станат най-добри приятели с кучето Ви, това съжителство ще бъде съвсем мирно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest