miau.bg»Статии»Живини»Коза-художник смая света с колекция картини

Коза-художник смая света с колекция картини

Козата Боди
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Козата-художник Боди от ботаническата градина в Албукерке, Ню Мексико, САЩ успя да смае света с таланта си в изобразителното изкуство. Експерти сравняват таланта на четиригодишното чифтокопитно с Ван Гог.

Досега Боди е успяла да създаде няколко тематични колекции със своето творчество. Козата е въведена в дебрите на изкуството от своята приятелка и гледачка Линда Шей.

Забележителен е фактът, че домашното животно е станало истински професионалист в рисуването, само няколко месеца след като Шей започва да я учи. Самата дресьорка е художник по занаят. Тя разказва пред Вашингтон поуст, че Боди се справя чудесно с четката.

Специалисти от една от най-големите организации за защита на животните – Биопарк, твърдят, че за Боди рисуването е много повече от хоби. Според тях то развива мозъка на животното и по този начин го прави по-щастливо и респективно по-здраво.

Козата Боди се е превърнала в главната атракция на ботаническата градина и за да я видят в действие, когато работи, в града в централната чат на щата Ню Мексико идват хора от цяла Америка и Канада. Творбите на Боди се продават по 40 долара бройката.

Въпреки популярността си, талантливата коза все още не е успяла да се класира в топ 10 на най-успешните животни художници в света. В последното издание на списанието Магнифисънт Нейчър едноличен лидер в класацията е шимпанзето Конго. Всяка една от неговите картини се продава в порядъка от 3 хиляди до 12 хиляди долара.

Следващ в класацията е тайландският слон Бонго, чиито картини се купуват средно за 2 хиляди до 9 хиляди долара. На трето място в класацията на успешните животински художници е оцелотът Педфут. Картината на представителя от семейство котки се продават средно за по 5 хиляди долара.

В класацията има още мустанг, мравояд, костенурка, делфини, джак-ръсел териер и глиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest