Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Задължителни продукти и аксесоари за вашата котка

Задължителни продукти и аксесоари за вашата котка

Котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета-16%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
19.32 лв.
Виж ››

В днешно време да отглеждаш котка е като детска игра. Пазарът е залят с толкова разнообразни и понякога не чак до толкова необходими продукти и аксесоари, че човек лесно се обърква какво е наистина необходимо и какво не. Съществуват безброй глупави и непотребни аксесоари, представени по привлекателен начин, че човек лесно може да се лъже да ги купи. Ето няколко основни продукти и аксесоари, необходими за вашата котка.

1. На първо място поставяме котешкото легло. На пазара има много модели легла, но ние ви препоръчваме такова, което ще бъде лесно за поддържане. Има компактни пластмасови легла с дебела и пухкава тапицерия, която лесно се маха и пере в пералня.

2. Ако обичате да пътувате много, трябва задължително да се сдобиете с лека и удобна транспортна чанта за котка или клетка. Чантите са със широки вентилационни мрежи, укрепени дръжки и допълнителни джобове за аксесоари. Клетките са пластмасови и пъстро оцветени. Те имат метална вратичка и големи вентилационни решетки. Изборът е изцяло ваш.

3. Купичката за храна и вода също е важен аксесоар за котката. Можете да избирате между традиционната кръгла купичка или мултифункционална хранилка. Тя може да се използва както за подаване на храна, така и за подаване на вода. Тя осигурява равномерно количество прясна храна и вода на котката. Хранилката е подходяща за хора, които отсъстват дълго от вкъщи.

4. Котешката тоалетна е необходимост, а не просто аксесоар. Освен всеизвестната пясъчна тоалетна съществуват целулозна и силиконова тоалетна. Те също се продават на пакети и се изсипват на обозначеното място. Също така има и Smart тоалетни, които автоматично почистват постелката с дърпането само на една ръчка. Отпадъците се съхраняват в отделен контейнер за лесно изхвърляне.

5. И не на последно място се нареждат всички четки и гребени, които служат за по-лесно разресване и разплитане на козината, както и за масажи. Също така трябва да споменем обезпаразитяващите препарати, които са абсолютно задължителни, било то под формата на спрей или хапче. Няма нищо по-важно от здравето и комфорта на животното.

Както вече споменахме, пазарът е пренаситен от разнообразни котешки продукти и аксесоари. Вие сами ще прецените кое е подходящо и необходимо за вашето коте и кое не е.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest