Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Как да представим нов човек на кучето

Как да представим нов човек на кучето

Как да представим нов човек на кучето
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
Препоръчано за теб:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
19.00 лв.
Виж ››

Болшинството хора смятат, че не е трудно да се привлече вниманието на едно куче и то да хареса човека. Това не винаги е така, случва се кучето да не хареса даден човек, да го игнорира или да изръмжи, за да му покаже, че трябва да стои далече от него. Може да възникне проблем, ако нов човек ще посещава често дома или ще живее в него заедно с кучето.

Необходимо е да се представи човека на кучето, който ще бъде в близост до животното така, че съвместното им ежедневие да не създава дискомфорт в някой от тях.

Защо кучетата не харесват някои хора?

Трябва да сме наясно защо кучето може да не хареса нов човек, който му бъде представен. Причините основно са няколко.

Миризма

Кучето има изключително обоняние и го използва винаги при среща с нов човек. Възможно е да не хареса миризмата му по някаква причина. Много често това е миризмата на друг домашен любимец, която долавя, и ако не харесва такова животно, то реагира враждебно и срещу човека.

Силата или тембъра на гласа

Кучешкият мозък реагира според тона на гласа. Много често различният тембър може да им създаде негативно впечатление и това да рефлектира върху цялостното отношение към човека.

Езикът на тялото

Ако кучето е от приют или спасено от улицата, то може да има негативен опит с хора и да изпитва страх при наличие на определени белези или навици от лошия опит с хората. Тогава то пренася тези чувство и към новия човек, който носи такива белези.

Как да запознаем кучето с нов човек?

Запознанство на кучето с нов човек

Всъщност въпросът е как да представим нов човек на кучето, така че да не пренесе върху него някои негативни спомени.

Добре е човекът да бъде този, който контролира вълнението си при срещата, за да може неговото спокойствие да се предаде на животното и да изтласка негативните реакции настрани.

Следенето на езика на тялото на кучето ще покаже дали има признаци на безпокойство в него, а това налага незабавното извеждане на кучето от помещението, да не се претовари психически.

Спокойният тон в разговора, отместването на вниманието от животното и концентрирането му в приятна и за кучето посока ще го успокои и ще му даде възможност да разгледа спокойно новия човек и да се убеди, че той не представлява заплаха за него.

Преди срещата на кучето с нов човек е добре човекът, който ще бъде представен на новото попълнение в дома, да предвиди и да не се освободи от миризмата на други животни, да не носи предмети, които биха се сторили заплаха за кучето, да не прави резки движения при първото съприкосновение с кучето.

Спечелването на благоразположението на това животно не е трудно, защото наистина кучето е най-добрият приятел на човека, но съобразяването с особеностите на вида е добре да се направи.

Вижте още:

- Как да спечелим доверието на кучето;

- Как кучето показва обич;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest