Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Знаци, че котката ви има пълно доверие

Знаци, че котката ви има пълно доверие

Знаци, че котката ви има пълно доверие
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Собствениците на домашни любимци знаят, че няма нищо по-лесно от това да бъде спечелено доверието на кучето. Само фактът, че е избрано за домашен любимец е достатъчен то да бъде предано на човека.

Не така стоят нещата с котките. Мъркащите пухчовци по-трудно се доверяват, но са не по-малко привързани към стопаните си, когато спечелят доверието им.

Почти всеки нов собственик на коте е бил свидетел на първоначалното поведение на писанчето, което веднага се скрива в някое скрито местенце в новия дим и отказва храна и вода, както и да напусне укритието си. Това е поради характера на тези животни да не се доверяват лесно на непознати.

Докато се стигне до момента пухчото да се настанява в скута на стопанина, да се излежава някъде, показвайки коремчето си, които са все знаци за пълно доверие към човека, минава време на недоверие, опознаване и бавно отпускане пред новите хора и места в живота му. Въобще не е лесна работа да се спечели доверието на котка.

Котката вече е свикнала с новия дом, доверява се на стопаните и демонстрира любовта си към тях и удоволствието си от новия си живот по много начини, които често остават скрити или неразбрани от хората, тъй като не са така шумно изявени като при кучетата, но все пак не е трудно да бъдат открити от наблюдателните стопани. Ето някои характерни признаци, че котката ви има доверие:

1. Показва коремчето си

Защо котката си показва корема

Котките упорито крият корема си, защото това е уязвимата им зона, където най-често са атакувани от враговете си. Затова моментът, в който домашния любимец ляга и протяга лапи пред стопанина, оставяйки корема си незащитен, показва, че котката ви има пълно доверие.

2. Мърка

Котките умеят да предат, както се нарича мъркането, което издават, когато са щастливи и спокойни. Мъркането издава радост от присъствието на стопанина, а такива чувства тя изпитва само към хора, които са спечелили нейното доверие. Те са от нейното семейство.

3. Изправена нагоре опашка

Когато котката се приближава до стопанина с изправена нагоре опашка, тя демонстрира топли чувства към него, а любовта на котката е нещо, което не се печели лесно. Тя задължително минава през доверието, без него отношение към човека е невъзможно.

4. Почиства своя любим човек

Когато котката ближе хората около нея, значи тя ги приема за част от своето семейство и затова се грижи за хигиена им, като ги къпе. Никоя котка няма да се загрижи за човек, когото не приема като близък, на когото има доверие.

5. Седи около своя любим човек

Любимият човек на котката

Котката следва любимия си човек във всяка стая. Стои неотлъчно до него, защото му има доверие. Използва всеки миг да се радва на компанията му.

Вижте още:

- Какво мисли котката за вас;

- Как да имаме щастлива котка;

- Как да играем с котка;

- Любими подаръци за котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest