Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на Акита

Дресура и обучение на Акита

Акита
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
26.00 лв.
Виж ››

Акита ину е древна японска порода кучета, които в своята родина се приемат за символ на любовта, предаността и добротата към стопаните.

Повечето собственици на такива животни твърдят, че тази порода е изключително трудна. Трябва да знаете повече за дресурата и обучението на акита ину. Намирането на подход към тези кучета е трудна задача и тест за интелигентността на самия стопанин.

Както за всеки собственик на четириног домашен любимец и тук важи правилото, че колкото по-рано се започне с дресурата на акита, толкова по-добри резултати може да се очакват. Кученце акита на 2-2, 5 месеца е напълно готово да бъде обучавано и този процес трябва да започне тогава.

Разбирането на породата включва осъзнаването на непримиримостта на акита към други животни и към непознати, затова социалната адаптация изисква търпение и постоянство, както и засилена комуникация с кучето.

Първите 6 месеца оформят психиката на малката акита и ориентацията на кутрето в света. Това е моментът, когато малкият домашен питомец трябва ясно да осъзнае, че неговият стопанин задава правилата.

Не бива да се забравя, че кучето акита ину има много общо в вълците все още. Създаването на поведение на подчинен акита придобива след спазване на някои правила, които утвърждават лидерството на човека - той се храни първи, влиза пръв в помещенията, не позволява да му се отнеме правото да решава различни въпроси. Всичко отав е нужно да се прави спокойно, отмерено и внимателно, защото акита ину е умно и наблюдателно животно.

Дресура и обучение на акита ину

Акита ину не демострира емоции, но се нуждае от връзка със своя стопанин, то е родено да бъде пазач и верен приятел на човека, затова трябва да бъде колкото може по-дълго с него.

Научаването на акита ину основните команди не е трудно, тези животни са сдържани и уравновесени и се учат умно, стига да са създадени минимални условия за дресура като тишина на мястото, където се провежда обучението.

Нужно е време, защото тази порода обича да доминира, а това трябва да бъде овладяно. Не е нужно постоянно да се контролира поведението на това куче, то е достатъчно интелигентно, за да прецени кой е лидерът в отношенията със стопанина, ако той е направил правилните стъпки в обучението на акита ину.

Вижте също:

- Хранене на акита ину;

- Характер на акита ину;

- Болести при акита ину;

- Обяви и цени за акита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest