Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Пекинезите разбират ли се с други кучета?

Пекинезите разбират ли се с други кучета?

Пекинезите разбират ли се с други кучета?

Сладкото и забавно малко кученце у дома неизменно предизвиква умиление и радост у стопаните. Ако обаче тези чувства излязат извън рамките на здравословната любов към домашния любимец, предстоят някои трудности за стопанина. Тази констатация е много вярна за пекинезите.

Разбират ли се пекинезите с други кучета? Породата е представена от забележителни малки сладури, които бързо се привързват към дома и неговите обитатели, независимо дали става въпрос за хората, или другите представители на животинското царство, но не са само сладки и деликатни, както изглеждат. И това лесно може да се разбере по отношенията, които създават както с хората, така и с други домашни питомци, отглеждани в семейството.

Дали малкият сладък пекинез ще се разбира с друго куче, което също като него живее в дома, е въпрос на социализация на кучето. Ако кученцето е пораснало заедно с друго кутре, споделяйки едно и също ежедневие, най-вероятно няма да създаде проблеми.

Ако обаче е взето по-късно, всичко зависи от работата с него на предишния стопанин или на развъдника, защото темпераментът на кученцето е интересен. То лесно копира поведението на собственика и често проявява лошо поведение било заради недобро възпитание, било заради черти на характера, върху които не е работено.

Напълно възможно е най-малкият обитател вкъщи да прояви ревност към друго куче, обитаващо дома, редом с него и да наруши правилата, които стопанинът иска да установи в отношенията им. Упоритостта и леко агресивната природа на пекинезите ги прави по-малко толерантни към други домашни любимци от собствения вид.

Все пак за породата като цяло важи, че може да живее в мир с други кучета и котки и ако пекинез прояви агресия, това се дължи на пропуски на хората, а това може да бъде поправено бързо. Пекинезите са умни кучета, възприемат лесно и могат да бъдат обучени и социализирани, стига да се установят веднага правилата и да се държи от страна на стопанина те да се изпълняват неотклонно.

Пекинез

Не бива да се забравя, че това кученце няма инстинкти за лов, така че не би се състезавало с друг представител на вида в това отношение. Пекинезът е декоративна порода, която се е радвала на почит и предпочитание и затова характерът на кученцата днес може да се определи като изискващи и налагащи се, но напълно способни да съжителстват с други кучета.

Вече знаете от какви зависи дали пекинезът ще се разбира с друго куче. Вижте също:

- Дресура на пекинеза;

- Отглеждане на пекинез и котка;

- Важни грижи за пекинезите;

- Обяви и цени за пекинез.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest