Miau.bg»Статии»Птици»Папагали»Подходящи птици за отглеждане в апартамент

Подходящи птици за отглеждане в апартамент

Подходящи птици за отглеждане в апартамент

Ако живеете в апартамент и обичате птиците, може би се чудите кои видове птици са подходящи за отглеждане в апартамент. Докато някои видове птици изискват голямо количество пространство, за да летят наоколо, има няколко вида, които могат да виреят в апартаментна среда.

В тази статия ще разгледаме някои от най-добрите видове птици за живеене в апартамент и какво трябва да имате предвид, преди да донесете птица в дома си.

Вълнисти папагали

Вълнистите папагали са популярен избор за обитателите на апартаменти поради малкия си размер и приятелски характер. Освен това са сравнително лесни за грижи, което ги прави чудесна възможност за собственици на птици за първи път. Вълнистите папагалчета се нуждаят от клетка, която е най-малко 45 см широка и 45 см дълбока, с много кацалки и играчки за папагали, които да ги забавляват. Те също са известни със способността си да имитират човешка реч, което може да ги направи забавно и забавно допълнение към вашия дом.

Канарчета

Канарче

Канарчетата са друг популярен избор за живеене в апартамент поради малкия си размер и красивите си пеещи гласове. Те се нуждаят от клетка, която е най-малко 40 см широка и 35 дм дълбока, с много кацалки и играчки, за да бъдат щастливи. Канарчетата също са относително ниски за поддръжка, което ги прави чудесен вариант за тези, които имат натоварени графици.

Чинки

Чинките са чудесна възможност за живеене в апартамент поради малкия си размер и тих характер. Те се нуждаят от клетка, която е най-малко 70 см широка и 30 см дълбока, с много кацалки и материали за гнездене, за да бъдат щастливи. Чинките също са социални птици, така че е най-добре да ги отглеждате по двойки или групи.

Корели

Отглеждане на корела в апартамент

Корелите са малко по-големи от вълнистите папагали, но все пак са страхотни домашни любимци в апартамента поради приятелския си характер и сравнително ниското ниво на шум. Те се нуждаят от клетка, която е най-малко 70 см широка и 30 см дълбока, с много кацалки и играчки, които да ги забавляват. Корелите са известни и със способността си да имитират звуци и думи, което може да ги направи забавно и интерактивно допълнение към вашия дом.

Преди да донесете птица в апартамента си, важно е да имате предвид няколко ключови фактора. Първо и най-важно, ще трябва да се уверите, че имате достатъчно място за поставяне на клетка за птици и аксесоари. Ще трябва също така да вземете предвид нивото на шума на различните видове птици, тъй като някои могат да бъдат доста силни и смущаващи съседите ви. Освен това ще трябва да се ангажирате с редовно почистване и поддръжка на клетката и местата за хранене на вашите птици.

В заключение, докато животът в апартамент може да не е подходящ за всички видове птици, има няколко вида, които могат да виреят в по-малки жилищни пространства. Вълнистите папагали, канарчетата, чинките и корелите са страхотни възможности за обитателите на апартаменти, които искат да доведат пернат приятел в дома си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest