miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-умните кучета в света

Най-умните кучета в света

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Най-умните кучета в света
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
19.00 лв.
Виж ››

Планирате ли да си вземете четириного? Нашият съвет: проучете характеристиките на породата. В статията ще говорим за най-умните кучета на света.

Ако решите да свържете живота си именно едно от най-умните кучета в света, това ще направи обучението му много по-лесно. Освен това ще можете да разчитате на верен асистент и пазач в някои трудни ситуации. Нека разберем кои са най-умните породи кучета в света.

1. Бордър коли

Физически силни кучета с гъста пухкава козина. Представителите на породата са способни да тренират, учат и изпълняват команди възможно най-точно. Кучетата бордър коли са били използвани за управление на стадо овце, което е помогнало за развитието на следните качества: безстрашие, аналитично мислене, намиране на най-добрия начин за решаване на проблем.

Не е толкова просто - интелигентността трябва да се развива от детството. Животното се нуждае от постоянно обучение, в противен случай ще покаже отрицателната страна на своята порода. По-добре е собственикът да се запише за специални класове, за да научи как да взаимодейства с домашен любимец-чудо.

2. Пудел

Пудел

Нищо чудно, че пуделите често се представят в цирка, изпълнявайки невероятни команди. Първоначално тези животни са били не само домашни любимци, но и са участвали в лова на диви патици. Постепенно те загубиха ловните си функции, но запазиха естествената си интелигентност и остър ум.

Кинолозите смятат, че къдравите кучета способни да разпознават до сто човешки думи, следователно те лесно се адаптират към собственика, остават верни, добри приятели. Тази порода е подходяща за начинаещи, защото не е трудно да обучите пудел на команди. Те получават невероятна радост от обучението, готови са да овладеят дори сложни трикове.

3. Немска овчарка

Немските овчарки са една от най-популярните породи в света. Предшественикът на овчарката е индийският вълк, който има висок интелект, отлични умения като ловец-стратег. Немските овчарки често се използват като работни кучета. Те решават проблеми с всякаква сложност, могат бързо да се ориентират в объркващи ситуации и са склонни да се жертват за безопасността на хората.

4. Голдън ретривър

Представителите на тази порода имат високи интелектуални способности, добър характер и са сред най-умните кучета. Те са щастливи да споделят класове със "своя човек", снизходително се отнасят към малки деца. Първоначално те са били използвани като помощници при лов: търсели са свален дивеч, донесли са го на собственика. Това показва склонност да се ориентирате добре на непознато място и ясно да изпълнявате задачи.

Голдън ретривър

5. Шелти

Сладките, пухкави овчарски кучета са били отглеждани в сурово време на островите край Шотландия. Шелти са спокойни, уравновесени, предани, ще се притекат на помощ в спешен случай. В миналото опашатите са помагали да пасат овце, да защитават имуществото и да спасяват добитъка на собственика от атаки на хищници.

Сега хората ги получават като спътници. Кучетата се чувстват добре както в частна къща, така и в градски апартамент, но обичат да лаят без причина. Шелтитата се разбират с всички членове на човешката "глутница". Но за пълно развитие те се нуждаят от умствени дейности, които ще им позволят да разкрият пълния интелектуален потенциал на породата.

6. Ротвайлер

Кучетата от тази порода са мощни, умни, като интелигентността може да се използва по различни начини. Първоначално те са били отглеждани, за да защитават и помагат на пастирите на едър рогат добитък, кучетата са генетично склонни към подозрение и контрол.

Ротвайлерите се обучават от ранна възраст. Е, ако собственикът запише домашния любимец на курсове за служебни кучета, тогава естествените качества на породата ще бъдат напълно разкрити. Тези тежки кучета се показват перфектно в служба на полицията, сигурността, митниците. За живеене в апартамент - не е най-добрият вариант.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest