Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Миниатюрни породи кучета за малък апартамент

Миниатюрни породи кучета за малък апартамент

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k28
Миниатюрни породи кучета за малък апартамент

Миниатюрните кучета са компромис за тези, които искат да имат домашен любимец, но размерът на дома и начинът им на живот не позволяват да вземат по-голямо куче. В статията ще ви запознаем с няколко миниатюрни породи кучета за апартамент.

Въпреки размерите си, миниатюрните кучета са запазили най-добрите качества на своите големи братя: интелигентност, смелост и незаинтересована любов към хората. Ето няколко подходящи за малък апартамент кучета.

Йоркширски териер

Първоначално тази порода е била отглеждана за улавяне на гризачи, така че не трябва допълнително да стартирате хамстери, плъхове и декоративни мишки у дома. Йоркито ще се държи развълнувано от такива съседи.

Има активен и смел характер, като всички териери. Обича разходките, но се чувства добре и у дома. Основната характеристика е дълга и копринена "грива", която трябва да бъде подстригана или сресана, в противен случай ще се заплита. Йоркитата нямат подкосъм, така че собствениците трябва да им осигуряват топли дрешки през зимата.

Руски той териер

Руски той териер е много лоялен и забавен спътник, малкият размер ви позволява да вземете вашия домашен любимец навсякъде. Като всички миниатюрни кучета те са много емоционални и чувствителни животни. Те се отличават с добро здраве и живеят до дълбока старост (15-17 години).

Мопс

Мопс
Снимка: pixabay.com

Малкото куче мопс създава впечатление за вечно тъжно магаре Йори. Това се обуславя от особеностите на породата: гънки по муцуната, сплескан нос и кръгли очи. Но въпреки това, те са забавни животни, които обичат да бъдат в компанията на хора.

Те не се нуждаят от дълги разходки, но никога няма да откажат спокойна разходка до магазина и обратно. Важно е да не прехранвате домашния любимец и да не давате храна от човешката маса, тъй като те са склонни към затлъстяване.

Померан

Померанът е по-малка версия на кучето за впряг. Заради луксозната козина това куче прилича на сладка пухкава топка. Най-популярен е червеният цвят, има също черно, кафяво и бяло.

Померанът обича да общува с хора и да се разхожда на открито в парк или на площадката. След като имате такъв спътник, можете да забравите за скуката завинаги. Помераните често се купуват за самотни и възрастни хора. Козината на домашния любимец се нуждае от постоянна грижа: козината трябва да се разресва ежедневно, не се препоръчва да се подстригва.

Чихуахуа

Тази миниатюрна порода е отгледана в древни времена в Мексико. Местните ги почитали като божество. Следователно чихуахуа са изпълнени със самочувствие.

Не обичат грубо отношение към себе си, ревниви са и отмъстителни. Ако собственикът спре да обръща внимание, те ще станат ядосани и мрънкащи. За щастие представителите на тази порода са непретенциозни в храната и не се нуждаят от специални грижи.

Дакел

Дакела

Заешките дакели - тази миниатюрна версия на обичайния дакел, тежат не повече от 3, 5 кг. Породата е подходяща за тези, които обичат активните разходки и не са заети с работа.

Дакелите в кученце се отличават с палав и неспокоен характер, с течение на годините стават по-спокойни. Те не понасят самотата и се отегчават, когато собственикът не е у дома.

Този вид дакел е отгледан за лов на зайци и други гризачи, така че на разходка може да преследва мишка и да се изгуби. Заешките дакели се разбират добре с всички членове на семейството, те са много издръжливи и смели животни.

Джак Ръсел Териер

Подобно на дакела, джак ръсел териерът е отличен ловец, който се нуждае от активна разходка. Ако ходенето не е достатъчно, той ще започне да изпуска пара върху домашните мебели. Те се поддават добре на обучение, разбират се добре с деца и са непретенциозни в грижите.

Основното предимство на джак ръсел териера е, че почти не мирише и процесът на линеене остава незабелязан от собственика. Те не понасят самотата и са готови да следват собственика навсякъде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest