Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кучетата, които не обичат да стоят сами

Кучетата, които не обичат да стоят сами

той пуделът не обича да стои сам
Снимка: pixabay.com
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Ако искате да вземете куче, но не можете постоянно да сте близо до него, тогава изберете порода кучета, която не изисква много внимание от собственика. Представяме на вашето внимание няколко породи кучета, които не обичат да стоят сами:

Той пудел

Тази сладка малка кожена топка е много нежна и поддържа силна връзка със собственика си. За съжаление той пуделът може да стане прекалено зависим от вашето присъствие и да се разтревожи много от раздялата. Понякога това води до негативно поведение или инциденти.

Австралийска овчарка

Сладката австралийска овчарка е изключително интелигентно куче, което не обича нищо друго освен семейството си. Те са необичайно енергични и атлетични и енергията им има нужда от изход. Оставени сами в жилището за дълго време, те могат да започнат да разрушават къщата ви!

Чихуахуа

Това енергично и активно куче е домашен любимец, към който собствениците често се отнасят повече като към дете, отколкото към куче. Ако ги вземете навсякъде със себе си, те стават необичайно привързани, но ако кучетата бъдат оставени сами за дълго време, тяхното безпокойство може да доведе до това да не разпознаете жилището си, когато се върнете у дома.

Малтийска булонка

малтийската болонка обича да е в компания

Подобно на чихуахуа, сладката малтийска болонка често се третира повече като дете, отколкото като животно. Те бързо свикват да бъдат център на внимание и могат да се обидят и ревнуват, ако гледате работата си, а не тях.

Френски булдог

Тези "бебета" искат да изживеят целия си живот, гушнати до вас. Те жадуват за цялото ви внимание. Пристрастени към човешка компания, френските булдози могат да станат много ревниви, ако някой или нещо друго привлече вниманието ви. Тези кучета мразят да са сами.

Западнохайландски бял териер

Спокойни, но далеч от тихи кучета. Не понасят самотата и скуката. Преди да вземете западнохайландски бял териер, помислете дали можете да му отделите достатъчно време и грижи.

Ваймаранер

Умни и съобразителни ловни кучета. Тяхната порода се нуждае от висока активност: игри и упражнения. Ако не отделите време за това, ваймаранерът ще се превърне в агресивно и неконтролируемо куче.

Пудел

пуделът е куче, което не обича да остава само
Снимка: sonyuser/pixabay.com

Много активни и обичат да прекарват времето си със собственика на чист въздух, играейки с топка или пръчка. Пуделите се привързват към стопанина си и изискват внимание, а и им е трудно да останат сами.

Лхаса апсо

Тази порода е смесица от куче-играчка и куче пазач, така че има качества и от двете. Към непознатите се отнасят враждебно. В семейството имат само един човек, към когото изпитват силна привързаност. Не се препоръчва да оставяте Лхаса апсо само за дълго време.

Кокер шпаньол

Порода ловни кучета. Кокер шпаньолите са енергични и много общителни. За тях най-важното е винаги да са близо до собственика си.

Дори и много да харесвате кучетата от една от горните породи, ако не сте готови да им отделите достатъчно внимание и любов, не вземайте такова куче за домашен любимец. Самотата и липсата на внимание от ваша страна ще му донесе освен тъга и много проблеми - за кучето емоционални и физически, за вас най-вероятно бъркотия в дома и лошо поведение на вашия любимец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest