miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Как да направим сами котешко легло?

Как да направим сами котешко легло?

Как да направим сами котешко легло?
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Направата на котешко легло е забавен и лесен проект „Направи си сам“, който може да бъде завършен само с няколко прости стъпки. Освен това вашият котешки приятел със сигурност ще оцени уютното местенце, където да се свие и да спи.

Материали:

- Плат (полар, памук или друг мек материал);

- Вата или материал за пълнеж;

- Шевна машина или игла и конец;

- Ножици;

- Ролетка;

- Карфици;

- По желание: котешка билка.

Стъпка 1: Измерете и изрежете тъканта

Започнете с измерване на дължината на вашата котка от главата до опашката и добавете няколко сантиметра за допълнително пространство. Това ще бъде дължината на вашия плат за котешкото легло. След това измерете ширината на котката си, докато спи, и добавете няколко сантиметра към това измерване. Това ще бъде ширината на вашия плат. Изрежете тъканта според тези измервания.

Стъпка 2: Зашийте плата

Сгънете тъканта си наполовина, оставяйки предната страна наплата навътре. Закрепете краищата заедно, оставяйки единия край отворен. Зашийте трите страни заедно с помощта на шевна машина или игла и конец. Обърнете тъканта с предната страна навън.

Стъпка 3: Добавете вата или пълнежа

Нарежете вата или пълнежния материал, за да пасне на вътрешността на тъканта. Можете да използвате всякакъв материал, който ще осигури омекотяване на вашата котка, като пяна, памучна вата или нарязан плат. Можете също да добавите малко котешка билка към вата или пълнежа за допълнителен комфорт. Поставете вата или пълнежа вътре в тъканта, като се уверите, че е равномерно разпределен.

Стъпка 4: Зашийте отворения край

Котешко легло

Сгънете отворения край на тъканта навътре и го защипете. Зашийте края с помощта на шевна машина или игла и конец.

Стъпка 5: Добавете лични щрихи

Можете да добавите някои лични щрихи към вашето котешко легло, за да го направите още по-специално за вашия котешки приятел. Например, можете да бродирате името на вашата котка върху плата или да добавите някои декоративни елементи като копчета или панделки.

И готово! Вашето домашно котешко легло вече е готово, за да му се наслади вашият космат приятел. Поставете леглото в уютен ъгъл или близо до слънчев прозорец и гледайте как котката ви се е сгушила и спи спокойно.

Вече знаете как сами да направите легло за котката. Ако пък предпочитате да купите такова, вижте съвети при избор на котешко легло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest