Miau.bg»Статии»Рибки»Аквариуми и Терариуми»Как да си направим хранилка за рибки

Как да си направим хранилка за рибки

Как да си направим хранилка за рибки

Рибките са домашно любимци, обичани от всички поколения. Да направим хранилка за тях в домашни условия, е интересно преживяване. Ето няколко стъпки, които можете да следвате, за да направите проста хранилка за риба у дома.

Необходими материали за хранилка за рибки

PVC тръба

PVC крайни капачки (2)

PVC лакътна става (1)

PVC тройник (1)

PVC лепило

Пробивна машина

Малки винтове (4)

Таймер на батерии

Аквариумна тръба

Рибна храна

Как да си направим хранилка за рибки

Хранилка за рибки

Стъпка 1: Измерете и изрежете PVC тръбата

С помощта на измервателна лента определете дължината на хранилката, която искате да направите. Нарежете PVC тръба до желаната дължина с помощта на трион. Дължина от около 12 инча трябва да е достатъчна за повечето домашни аквариуми.

Стъпка 2: Прикрепете PVC крайните капачки

С помощта на PVC лепило прикрепете крайна капачка към единия край на PVC тръбата. След това прикрепете друга крайна капачка към другия край на PVC тръбата.

Стъпка 3: Създайте дупки в PVC тръбата

С помощта на бормашина направете серия от малки дупки по дължината на PVC тръбата. Тези дупки ще позволят на храната за рибки да излезе от хранилката и да падне в аквариума. Не забравяйте да направите дупките достатъчно малки, така че храната за риба да не излиза твърде бързо.

Стъпка 4: Прикрепете PVC лакътната става

С помощта на PVC лепило прикрепете PVC коляното към единия край на PVC тръбата. Това ще позволи хранилката да бъде разположена под ъгъл в аквариума.

Стъпка 5: Прикрепете PVC тройника

С помощта на PVC лепило прикрепете PVC тройника към другия край на PVC тръбата. Това ще бъде мястото, където ще бъдат прикрепени таймерът и тръбите.

Стъпка 6: Инсталирайте таймера и тръбите

Инсталирайте работещ с батерии таймер в PVC тройника. Използвайте малки винтове, за да го закрепите на място. След това прикрепете тръбата на аквариума към таймера и я удължете в аквариума. Уверете се, че сте закрепили тръбите към PVC тръбата с помощта на ципове или подобни.

Стъпка 7: Добавете храна за риба

Добавете храна за риба към PVC тръбата през отвора отгоре. Не забравяйте да добавите достатъчно храна само за периода от време, който сте задали на таймера. Прехранването може да причини проблеми с качеството на водата в аквариума.

Стъпка 8: Тествайте захранващото устройство

Тествайте хранилката, като настроите таймера на кратък период от време и наблюдавате дали храната се подава правилно. Регулирайте таймера според нуждите, докато се разпредели желаното количество храна.

Това е! С тези прости стъпки можете да създадете своя собствена хранилка за риба, която ще гарантира, че вашите риби се хранят по редовен график, дори когато сте далеч от дома.

Вижте още:

- Признаци за прехранване на аквариумните рибки;

- Хранителни добавки за декоративни рибки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest