miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»С кои животни се разбират дакелите?

С кои животни се разбират дакелите?

С кои животни се разбират дакелите?
Снимка: IlonaBurschl/pixabay.com
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Дакелите са известни със своите игриви, енергични и понякога упорити личности. Интересните им тела предизвикват радост и умиление у хората. Те също са много социални кучета, които обичат да играят и да общуват с други кучета и други добронамерени животни. Не всички животни обаче се разбират с дакелите и е важно да знаете с кои животни са съвместими.

Едно животно, с което дакелите се разбират добре, са другите кучета. Те са товарни животни и се радват на компанията на други кучета, особено на тези с подобен размер. Дакелите също са склонни да се справят добре с котки, стига въвеждането им да става постепенно и правилно. Те може да преследват котки в началото, но с подходящо обучение и социализация котка и дакел могат да се научат да живеят мирно с тях.

Друго животно, с което дакелите се разбират, са конете. Те обичат да тичат и да играят, а конете им осигуряват пространство за това. Въпреки това, дакелите трябва да бъдат наблюдавани, когато са около коне, тъй като те могат да се приближат твърде много и да се наранят.

Птиците също са животни, с които дакелите могат да се разбират. Малко вероятно е те да наранят птиците и може дори да им е приятно да ги преследват. Въпреки това е важно да се отбележи, че дакелите имат силен стремеж към плячка и може да са склонни да преследват птици, така че трябва да бъдат наблюдавани.

За разлика от тях, дакелите може да не се разбират добре с по-големи животни като големи кучета, добитък или диви животни. Те могат да видят тези животни като заплаха и да станат агресивни към тях. Дакелите също може да не се разбират добре с малки животни като зайци, хамстери и морски свинчета, тъй като може да ги възприемат като плячка.

Дакели

В заключение, ще кажем, че по характер дакелите са социални кучета, които могат да се разбират добре с други кучета, котки, птици и коне. Въпреки това е важно да ги наблюдавате около по-големи животни и малки домашни любимци, за да гарантирате тяхната безопасност. С подходящо обучение и социализация, дакелите могат да станат приятелски настроени и игриви членове на домакинство с няколко животни.

Вижте също:

- Отглеждане на дакел и дете;

- Колко живеят дакелите;

- Хранене на дакел;

- Обяви и цени за дакели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest