miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да направим играчка за куче

Как да направим играчка за куче

Как да направим играчка за куче
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
Виж ››

Всяко куче, както и децата, има нужда от игра. За да може животното постоянно да се развива и да расте правилно, си струва да то да има специални играчки за кучета. Не само кученцата обичат да играят и тичат, възрастните кучета също няма да откажат да играят, които по този начин развиват паметта и вниманието си. Така всяко куче започва да разбира по-добре стопанина си и се научава да следва командите му.

Проблемът с липсата на кучешки играчки може да бъде решен много просто, можете да си купите кучешки играчки в магазина или просто да ги направите сами. Необходимо е само преди да направите играчка за куче, да проучите добре всичките му вкусове, така че играчката да донесе максимална полза. Можете също така да създадете свои собствени игри за кучето.

Какви играчки за кучета можете да направите със собствените си ръце?

Кучешка играчка от стара бутилка

Например, можете да вземете суха пластмасова бутилка и да изсипете храна или кучешки лакомства в нея. След това трябва да ударите бутилката с ръка, така че лакомството да се разпилее навън и тогава кучето ще играе, за да вземе любимото си лакомство, докато не изяде всичко. Тъй като състоянието на бутилката се влошава бързо, тя трябва да бъде сменена, но преди това отстранете всички етикети от нея и изберете прозрачна такава. За различните породи кучета може да изберете различен обем бутилки. За да се усложни задачата, бутилката може да се завинти с тапа и самото куче трябва да разбере как да получи любимото си лакомство.

Как да направим играчка за куче

Можете да ушиете мека играчка за куче

Можете да измислите с нея други игри, които ще развият въображението и паметта на кучето. В крайна сметка шиенето на мека играчка за кучето не е толкова трудна задача. Използвайте стари дрехи и чорапи и малко фантазия. Можете да ушиете топки, кокали, кукли и каквато форма измислите. За пълнеж може да използвате нарязани дрехи, памук, вата или каквото меко имате под ръка. От дрехи можете също да сплетете на плитка и възли въжета за игра. Не забравяйте, че всички дрехи, които използвате за кучешки играчки, трябва да бъдат предварително изпрани и изплакнати добре, за да не остане миризмата ви върху тях.

Кутия за куче

Можете също да вземете малка кутия от използван чай или дебел картон или да използвате готова кутия за играчки. Тази отговорна задача може да бъде поверена на дете, за което кучето винаги е нещо повече от приятел. Трябва да поставите лакомство в кутията и да го запечатате, оставяйки кутията свободно да лежи на пода на стаята. Самото куче трябва да познае как да получи това, което е вътре в кутията, но си струва да се уверите, че животното не изяжда самия пакет. Задачата може постепенно да се усложни, като поставите кутии една в друга. Това може да бъде забавно и много интересно за кучето и най-важното колко е хубаво да намери то лакомство.

Можете да направите примамка на ластик

Почти всички кучета, особено ловните, обичат да преследват плячка, която лети. Най-добрата кучешка играчка за такова забавление е меката стръв с еластична лента и твърда дръжка. Ако имате тънка PVC тръба, можете да направите надеждна дръжка от нея. Вместо тръба можете да използвате всяка здрава пръчка. Следващата част е еластичното въженце. За малки кучета е подходящ обикновен ластик за шиене. За големи кучета и силни кученца е по-добре да използвате амортисьорен кабел. Изключително нежелателно е да се използва просто въже, резките дръпвания могат да повредят зъбите и шията на кучето. Като стръв можете да използвате мека играчка, гумена играчка, топка за тенис, празна пластмасова бутилка.

Как да направим играчка за куче

Можете също да научите кучето си да отваря вратата с лапа. Като начало може да оставите малка празнина, за да може кучето да разбере как да отвори вратата с лапата си. И тогава можете да го затворите още по-здраво, докато кучето разбере как да отвори вратата.

Не се страхувайте, постоянното обучение на кучето с всякакви гатанки ще му бъде от полза и ще развие неговата памет и мислене.

Ето още идеи за забавни кучешки играчки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest