miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да изкъпем померан?

Как да изкъпем померан?

Как да изкъпем померан?

Помераните са кучета с красива козина, която неизменно привлича окото. За да може тя винаги да блести и да не се навива и заплита, трябва да се грижите правилно за нея - да се насапуниса и да се измие. Ако имате възможност, водете кучето на грууминг. Ако ли не - трябва да знаете основни похвати в грижата за палтенцето на кучето.

Колко често трябва да къпете своя померан?

В това отношение няма недвусмислена препоръка. Кучетата се къпят при необходимост. Разбира се, препоръчително е да миете домашния любимец веднъж на всеки 1-2 месеца, а след разходка просто избършете лапите. Но ако се окаже, че при няколко поредни разходки кучето се цапа много, тогава ще трябва да го къпете по-често.

Кога се къпе померанът?

- По време на предварителната подготовка.

- Преди линеене.

- Ако вашият домашен любимец е много мръсен след разходка.

Как да изкъпете померан?

Преди да го изкъпете, кучето трябва да бъде старателно сресано. Това се прави първо с гребен с редки метални зъби, а след това със четка за кучета. И след това можете да започнете да го къпете. Препорчъчително е;

- Предпазете ушните канали от проникване на вода, като поставите памучни топки или тапив ушите.

- Спуснете померана във вана или леген, използвайте дълъг гъвкав маркуч с накрайник за къпане.

- Бавно намокрете цялото палто на кучето с топла вода от душа.

- Разредете шампоана в чаша и след това го разпределете равномерно върху козината.

- Внимателно, нежно масажирайте козината на померана с шампоан. Можете да използвате гъба за това.

- Изплакнете пяната обилно с лека водна струя.

- Повторете нанасянето на пяна и изплакването.

- Леко изстискайте козината и оставете домашния любимец да се отърси от водата. И тогава можете да вземете кучето за къпане на кърпа.

- Не забравяйте, че по време на процедурата водата или шампоанът за кучета не трябва да попадат в очите!

Как да изсушим померана след къпане?

Померан

Сега, след като знаете как да къпете померан, трябва да разберете и как да го изсушите правилно. В края на краищата основната украса на кучето е козинатаи тя трябва да бъде показана в целия си блясък.

Трябва да изсушите със сешоар, най-добре е да използвате специален за подстригване на померан или сешоар на професионални фризьори. Не изгаряйте кучето си! Най-добрият вариант би бил сешоар със сешоар без топлина или с минимална такава. Започнете да сушите померана след къпане от лапите, след това - опашката, гърба. Разресвайте през цялото време, отделете кичурите с гребен с редки зъби. И оставете кучето да се изтръска след изсъхване - процедурата приключи!

Шампоан за померани

Абсолютно нежелателно да използвате обикновен човешки шампоан! pH на повърхността на кожата на човек и куче е значително различно, така че всеки, дори и най-елитният шампоан за хора няма да работи. След като сте решили как да изкъпете своя померан, не забравяйте да купите специален шампоан за померан. Шампоанът за кучета е в състояние идеално да почисти както косъма, така и подкосъма, без да предизвиква дразнене и алергични реакции върху кожата.

Когато къпете домашен любимец през студения сезон, не забравяйте, че е най-добре да направите това след последната вечерна разходка. Правилното къпане е част от неизменните грижи за померана.

Търсите ли си пухкав приятел? Вижте обяви и цени за померани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest