Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на куче чау чау

Хранене на куче чау чау

Хранене на куче чау чау

Всеки собственик на куче иска неговият домашен любимец да расте здрав и жизнен. Много важен елемент от отглеждането на лаещия ни питомец е неговото хранене, а то е съобразено с редица условия, едно от които е породата на животното.

Хранене на чау чау

Какво е характерно за нуждите на породата чау чау и с какво да храним това пухкаво куче, подобно на плюшена играчка?

Чау чау не се различава съществено по отношения на изискванията си към храната от повечето породи. Най-добрият вариант за собствениците е сухата храна, ако живеят активно и не разполагат с време за приготвяне на домашна храна. Това хранене е подходящо, защото породата не е податлива на алергии и стомашни разстройства. Най-добрият избор при отглеждането на чау чау е премиум храната, а ако кучето има здравословни проблеми или е с наднормено тегло, тя е задължителна.

Храненето на чау чау с промишлена храна за кучета изисква постоянен достъп до вода, която трябва да се сменя 2-3 пъти на ден.

Възрастните кучета чау чау се хранят 2-3 пъти на ден, новородените - по 8 пъти дневно. Честотата на хранене постепенно намалява и на 10 месеца кученцата трябва да минат на режима на възрастните.

При избор на естествено хранене в ежедневното меню на чау чау трябва да присъстват следните храни:

- Месо - говеждо, по-рядко птици без кожата

- Карантия, която съставлява 10-15 процента от общото количество храна

Хранене на куче чау чау

- Мляко и млечни продукти

- Яйца - по няколко броя на седмица

- Зърнени храни - пшеница, ечемик, елда

- Зеленчуци за кучета - пипер, домати, краставици, моркови, тиквички, цвекло

- Плодове за кучета - ябълки, круши, горски плодове и ядки.

Тлъстото месо е противопоказно за кучета изобщо, а свинското като вариант е избор на стопанина, но задължително трябва да бъде съвсем крехко.

Препоръчва се след като храната бъде предложена на чау чау, то да се храни в продължение на 20 минути. Ако не успее да се справи с храната си за това време, значи чау чау е надценен като възможности и порцията му трябва да се регулира.

Добре е храната да се съхранява в хладилник и да се претопли преди да се поднесе на домашния питомец. Хранителни отпадъци от масата или от улицата не бива да се дават никога. Добре е да се поддържа добра хигиена на съдовете за хранене. По този начин ще се грижите по-добре и за здравето на чау чау.

Търсите ли пухкаво куче за свой другар? Вижте тези обяви и цени за чау чау.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest