miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Съжителство на морското свинче с други домашни любимци

Съжителство на морското свинче с други домашни любимци

С кои животни се разбират морските свинчета
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Срещайки друго животно по пътя си, морското свинче се държи безразлично, независимо дали това животно е по-голямо или по-малко от него. Обикновено всичките ви усилия, насочени към това да заинтересувате морските свинчета от другите домашни любимци в дома ви, да предизвикате някаква реакция от тяхна страна, завършват с неуспех.

Морските свинчета, които растат сред други морски свинчета и се познават само едно друго, просто игнорират всички други животни. Тази липса на реакция може да бъде фатална за тях, ако срещнат хищно животно. Те, както много домашни любимци, са абсолютно беззащитни, когато се срещнат лице в лице с хищник, например котка. Следователно ние сме отговорни за тяхната безопасност. Морските свинчета са беззащитни животни, така че не трябва да се отглеждат с животни, които могат да им навредят. Ето какво трябва да знаем за съжителството на морските свинчета с други животни.

Морско свинче и заек

По правило морските свинчета се разбират с животни като мини зайци. Често заекът защитава малкия си приятел, сгушва се удобно до него и го облизва. Но също така се случва приятелството да не се получи. Мъжките зайци, които са предварително кастрирани, във всеки случай са по-подходящи за съвместно отглеждане с морски свинчета. Женските зайци в борбата за притежание на територията понякога могат да бутнат морското свинче или просто да го забият в ъгъла.

Морско свинче и куче

Кучето може да бъде обучено да приема морското свинче като член на семейството, особено ако животните са се опознали в ранна възраст. Ако кучето вече е живяло с вас известно време, трябва постепенно, стъпка по стъпка, да го привикнете към компанията на морско свинче.

Съжителство на морското свинче с други домашни любимци

Морско свинче и котка

Котката се отнася към морското свинче предимно като към плячка, може да го нарани тежко и дори да го убие. Ако животните са заедно от много ранна възраст, тогава в повечето случаи те се разбират добре помежду си. Когато отглеждате морски свинчета с котка в апартамент, трябва постоянно да гарантирате, че са защитени от писаните. Котката с атаките си срещу клетката може да изплаши морското свинче. Ако разстоянието между решетките или размерът на клетките позволява, тогава котката ще се опита да хване морското свинче с пъргавата си лапа.

Морско свинче и хамстер

Хамстерите са самотни животни и ако са агресивни, морските свинчета не могат да им устоят. По принцип няма смисъл да отглеждате свинчета с други гризачи, независимо дали са мишки, плъхове, обикновени или мини хамстери, чинчили или катерици. Наистина, морските свинчета не стават агресивни, но често страдат много дълбоко от наложеното им чуждо и неестествено партньорство.

Морско свинче и папагал

Птиците често се опитват да откраднат храна от морски свинчета, а вълнистите папагали не са против да кълват ушите им. По-големите папагали стават много ревниви и също започват да кълват морските свинчета. Ето защо по принцип морските свинчета не трябва да се отглеждат с птици, особено с папагали, а също и с по-малки видове като вълнисти папагали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest