Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Отглеждане на померан и бебе заедно

Отглеждане на померан и бебе заедно

Отглеждане на померан и бебе заедно

Помераните са сред най-предпочитаните малки породи кучета. Те често са наподобявани на плюшени играчки, заради пухкавата си козина и сладък външен вид.

Произходът на помераните идва от Исландия или Лапландия. Неговата порода е резултат от съчетанието на сибирско хъски, самоед и други породи, които изглеждат като помераните.

Съвременният померан е с размери от 2-3 килограма и достига ръст между 20-22 см. Той е изключително компактен, което прави лесно за стопаните му да го забират навсякъде с тях.

Трябва обаче да знаете, че характерът на померана е сложен. За него е характерно високото самочувствие, което наподобява човешкото. Помераните имат високо мнение за себе си и затова изискват получаването на необходимото внимание.

Отглеждане на померан и бебе в един дом

Бебе

Трябва да сте наясно какво е положението обаче, ако отглеждате померан и бебе заедно. Помераните имат сходно поведение с хората. Те са изключително емоционални и реагират на всяка една промяна. Те са и доста хитри, като със сигурност могат да надхитрят своите стопани, когато искат.

Те са упорити и обичат да действат според своята воля. Това не е защото не възприемат команди. Даже напротив, те са изключително умни и знаят добре какво е правилно и грешно. Въпреки това обаче, подобно на хората, помераните са склонни да се разсърдят и да ви обърнат гръб, когато нещо не ги устройва напълно.

Ето защо те могат да бъдат трудни за съжителство. Те изграждат особена привързаност към стопаните си и е истинско предизвикателство да споделят територията си с други обитатели. Това може да представлява известна трудност, ако ви се налага да отглеждате разглезен померан и бебе. Но не трябва да губите надежда.

Померан и дете
Снимка: 596770/pixabay.com

Въпреки това, съжителството между бебета и померани не е мисията невъзможна. Такава връзка обаче изисква постоянство и търпение. Важно е да бъдете постоянно около тях в първите месеци от тяхното запознанство. Трябва да приобщите кучето и да го накарате да възприеме детето като част от семейството. Много скоро, померанът ще се привърже към бебето точно както към вас и ще бъде негов лоялен защитник.

От друга страна, трябва да бъдете внимателни и от гледна точка на детето. Когато то е малко, има известни рискове да оприличи померана за обикновена плюшена играчка. Тогава то може да прояви признаци на игра, които обаче могат да бъдат опасни за кучето.

Връзката между померан и дете може да създава известни трудности в началото, но с необходимото търпение и грижи, тази връзка може да се превърне в лоялно и неразрушимо приятелство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest