Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Отглеждане на лабрадор и дете - да или не?

Отглеждане на лабрадор и дете - да или не?

Отглеждане на лабрадор и дете - да или не?

Лабрадорът е една от най-интелигентните породи кучета. Той се отличава с високо развит интелект и изключително добронамерен характер. В съчетание с други също толкова забележими качества, лабрадорът се превръща в едно от най-предпочитаните семейни породи кучета.

Произходът на лабрадора се отдава на Канада, а периодът е 19 век. В началото тази порода кучета е селектирана с цел лов. По-късно се преоткриват още по-ценни качества на лабрадора – ловкост, бързина, отлично плуване. Когато породата се разпространява в Англия, нейната популярност се увеличава значително.

Лабрадорът е едно от най-отглежданите кучета в семейна среда. Причините са няколко: той е мил, грижовен, интелигентен и много общителен.

Темата за съжителството между куче и дете обаче е доста разпространена и вълнуваща сред родителите. Ето отговорът на това, дали е препоръчително да отглеждате лабрадор и дете на едно място:

Със сигурност отглеждането на лабрадор няма да повлияе отрицателно да вашите деца, а точно обратното – това е начин да му намерите най-добър приятел и вярна компания у дома.

Лабрадорът е изключително любвеобилен, грижовен към своите стопани. Той лесно се подава на команди, което прави обучението му лесно и бързо. По темперамент лабрадорът не е агресивен, но може да влезе в ролята на пазач, ако нещо застрашава неговите стопани.

Към децата лабрадорът проявява особена деликатност и привързаност. Той изявява силни защитни качества и неслучайно можете да го намерите да се върти около детето и да лае някой който иска да се доближи до него.

Лабрадор

Ако детето е твърде малко, то е добре да бъдете внимателни, тъй като то може да се изплаши от прекалената активност на лабрадора и да я възприеме като форма на нападение. Когато детето подрасне, то няма опасност от такова неразбиране, тъй като връзката му с лабрадора ще се случи по естествен начин.

Освен това, лабрадорът е подходящ за децата, тъй като той е изключително енергичен и игрив. В компанията на деца, той може да стане още по-социален и да прекарват целия ден във физически занимания.

Вижте още за отглеждането на лабрадор и дете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest