miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Смел котарак спаси своя стопанин от обир

Смел котарак спаси своя стопанин от обир

Смел котарак спаси своя стопанин от обир
Стилна етажерка за обувки - 51x58 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилна етажерка за обувки - 51x58 см
25.00 лв.
Виж ››

Възрастен мъж от Мисисипи осиновил бездомен котарак и го нарекъл Бандит. След 4 години неговият домашен питомец му се отплатил за жеста и грижите като предотвратил обира на жилището му, а с това може би спасил и живота му.

Възрастният човек и неговият 9-килограмов домашен любимец споделяли жилище в предградие на Тюпълоу. Двама души се опитали да проникнат в дома им, но котаракът направил всичко възможно да предупреди своя стопанин, като се проявил като истинска котка-пазач, по подобие на кучетата-пазачи, които хората отглеждат у дома.

Между 2 и 3 часа през нощта непознатите решили да атакуват дома, но Бандит силно мяукал в кухнята, после се спуснал в спалнята и задърпал завивката на своя 68-годишен стопанин. Това убедило човека, че нещо не е наред.

Когато възрастният мъж станал, той видял до задната врата на дома си двама мъже, единият носел пистолет, а другият държал лост, с който да отвори вратата. Стопанинът на дома изтичал за своя пистолет, но когато се върнал, двамата мъже вече били избягали. Стопанинът на смелия котарак не повикал полиция, но е убеден, че без неговия Бандит ситуацията би се развила по друг начин.

Обир

Този любопитен и мил епизод от всекидневния живот доказва, че котките наистина силно се привързват към дома, който обитават и се грижат всеотдайно за своята територия. Не бива да се пренебрегва и привързаността на животното към стопанина, за чиято безопасност котаракът е положил усилия за да го събуди и предупреди.

Несъмнено котките са също така защитно настроени към стопаните си, подобно на кучетата, притежават инстинкти за защита на територията и хората, с които делят дома, и са достатъчно умни, за да предприемат възможно най-адекватните действия при създаване на драматична ситуация.

Отчуждението, студенината и самодостатъчността на котките са повече мит, отколкото реално състояние на нещата. Случки като тази с котарака Бандит доказват проведени изследвания, които рушат някои стереотипни представи за представителите на котешкото семейство, с които делим живота си. Те могат да ни изненадат неочаквано приятно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest