miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Къде да сложим аквариума за рибки?

Къде да сложим аквариума за рибки?

Къде да сложим аквариума за рибки?
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Рибките са незаменим домашен любимец. Те са тихи, спокойни, социални и придават хармония във всяко помещение, което обитават.

За да се снабдите с тези прекрасни животинки, то не са ви необходими специални приготовления. Най-важният фактор, който трябва да обмислите обаче, е домът, който ще изградите за своите бъдещи рибки. Аквариумът е убежището на малките рибки, където те трябва да се чувстват в безопасност и да припознаят до своя естествен хабитат. За да изградите благоприятна среда за качествен живот на водните обитатели, то трябва да обмислите всеки аспект от температура, растителност, до големина, форма и най-вече – позициониране на аквариума.

Повечето хора подценяват ролята на мястото, на което стои аквариумът. Истината е обаче, че локализирането на вашия аквариум има огромно значение за това, как ще се чувстват рибките в своя дом.

Ето няколко съвета как и къде да поставите аквариума с рибки:

Избягвайте прозореца

Най-важното условие при намирането на място за аквариума е да избягвате близост с прозорец. Главната причина е досегът до слънчева светлина. Лъчите ще нагряват аквариума и ще покачват температурата.

Адаптивно място

Мястото за поставяне на аквариума трябва да бъде достатъчно удобно, за да осигурявате на животинките необходимите грижи. На първо място, в близост до аквариума трябва да има възможност за захранване с ток, тъй като са нужни лампи, нагреватели, помпи и т.н.

Също така мястото не трябва да бъде върху секция или шкаф, тъй като това е изключително рискова позиция, при която можете да рискувате да бутнете аквариума. Пространството над аквариума също трябва да бъде свободно – наличието на шкафове или секции отгоре може да причини падане на предмети.

Позицията на аквариума трябва да бъде на достатъчна височина, която да не позволява достъп на други домашни любимци или деца. Също така се препоръчва в близост до аквариума да няма никакви мебели, канапета или фотьойли, които да служат за катерене или изкачване.

Сезон

Къде да сложим аквариума за рибки?

Важно е да съобразите позиционирането на вашия аквариум спрямо сезона. През топлите месеци например е крайно нежелателно да поставяте аквариума в стая с южен изглед, която не разполага с климатик, вентилатор, завеси или щори.

Поставка

Друг важен фактор, който да съобразите е дъното на аквариума. Препоръчително е да знаете, че съдът не трябва да се поставя директно върху твърда повърхност. Голямата тежест на аквариума може да причини спукване или счупване. Затова е добра идея да поставите първо стиропор с голяма дебелина, който да служи за преграда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest