miau.bg»Статии»Рептили»Игуани»Съвети при избор на терариум за игуаната

Съвети при избор на терариум за игуаната

Съвети при избор на терариум за игуаната

Домашните любимци са нашите най-верни приятели, които допълват нашето ежедневие и се превръщат в нашата безценна компания. Затова е важно да изберем такъв домашен любимец, който да отразява нашия характер и енергия.

Екзотичните животни стават все по-популярен и често вземан избор по отношение на домашен любимец. Освен изключително красиви, тези животни притежават особена енергия, която ги различава от останалите. Те не са типичният домашен любимец, а по-скоро тяхната роля се уповава върху това, да красят вашия дом, и да са вашият екзотичен декоративен домашен любимец.

Игуаната е точно такъв пример за екзотично и изключително впечатляващо животно с внушителна визия и същевременно дружелюбно поведение. Това влечуго не е и особено взискателно откъм грижи. Достатъчно е да подхождате с любов и необходимата енергия, за да му осигурите уют и сигурност.

Като диво животно с екзотичен и свободолюбив характер, игуаната се нуждае предимно от надеждна среда за живеене, която максимално да се доближава до нейния натурален хабитат.

Ето няколко съвета при избор на терариум за игуаната:

Големина

Размерите на терариума са изключително важни за това, игуаната да има достатъчно пространство и да расте пълноценно. Затова трябва да подберете такъв аквариум за игуаната, който да позволява свободно движение на влечугото.

За млада игуана можете да използвате терариум с дължина около 50-60 см и ширина 70-80 см.

Място

Игуана

Важно е да позиционирате терариума на подходящо място, което да не е в близост до прозорец. Прекаленото напичане от слънцето може да доведе до прегряване и следователно да причини дискомфорт на животното.

Температура

За да подсигурите максимално най-добрите условия за своята игуана, то трябва да обърнете внимание на температурата, която поддържате в терариума за игуаната. За да се чувстват добре, игуаните се нуждаят от температура около 85 градуса по Фаренхайт или около 24 градуса по Целзий. Температурата е от изключително значение, тъй като играе роля и в хранителните навици на животното. Тя трябва да бъде достатъчно благоприятна, за да може игуаната да усои храната си правилно.

Температури под или над диапазона 19-34 градуса могат да се окажат фатални за игуаната, затова е важно да се снабдите с рефлекторни лампи в терариума, които да ви спомагат при отоплението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest