miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»С кои породи кучета се разбират помераните?

С кои породи кучета се разбират помераните?

померан
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Помераните са известни с това, че наподобяват плюшени играчки. Те са изключително сладки, фини, малки и нежни създания, които сякаш са създадени да бъдат единствено във вашите обятия.

Тази малка порода кучета са изключително миловидни и дружелюбни. Те обаче са и свръхчувствителни. Отличават се с доста деликатна същност и развита емоционалност, наподобяваща човешката такава.

Затова е необходимо да подхождате с тях с необходимата нежност и внимание и в никакъв случай да не ги оставяте сами. За тях е важно винаги да бъдат центърът на вашите грижи и отдаденост.

Макар красивата си плюшена визия и мил характер, померанът е порода, известна със своята ревност.

Тази порода не може да съжителства с други животни, независимо дали става въпрос за кучета или други домашни любимци. Главната причина за тази поведенческа особеност е, че помераните обичат да притежават цялото внимание от своите стопани.

Те не обичат да делят своята територия или да бъдат наблюдатели на това, как друго животно получава грижи и внимание. Това важи с особена сила, когато става въпрос за други малки породи. Помераните изобщо не са привърженици на идеята да контактуват с кучета на техните размери, защото тогава чувството на съперничество и конкуренция се засилва още повече.

лабрадорите се разбират с помераните

Най-добрите породи за съжителство с помераните са големите, които притежават миролюбив и смирен характер. Такива са например лабрадорите и породата голдън ретрийвър.

Въпреки това, не е неизбежна социализацията между помераните и други породи кучета. Важно е обаче двете животинки да започнат контакт от достатъчно ранен етап, в който да се опознаят още от малки. Това ще изгради нормални и стабилни взаимоотношения между кучетата, независимо от породата.

Друг съвет е да се стараете да социализирате своя померан максимално много. Това става с редовни разходки на кучето и сприятеляване с други кучета навън.

Също така е важно да обръщате необходимото внимание на своето животно така, че то да се чувства спокойно и сигурно. Това ще намали агресивността у него и ще го кара да се чувства щастливо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest