Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»С кои породи кучета се разбират пинчерите?

С кои породи кучета се разбират пинчерите?

С кои породи кучета се разбират пинчерите?
Снимка: Dorena/pixabay.com

Пинчерите са малки породисти кучета, които са дружелюбни любимци, но и надеждни пазачи за дома. Те са лоялни животни с високи интелектуални способности, които лесно се обучават и подлежат на команди.

Характерно за пинчерите кучета е, че те са изключително предани. Те са активни, енергични и много общителни. Пинчерите се възпитават с лекота и с необходимите грижи няма да срещате предизвикателства при тяхното отглеждане. Единственият недостатък на тези кучета е, че трудно ще ги накарате да съжителстват с други животни.

Пинчерите имат силно изявен характер и присъствие в дома. Те могат да станат агресивни при компанията на други кучета, тъй като най-вероятно няма да намерят общ език с тях. Въпреки високо развитата си социалност, пинчерите не обичат да делят територия с други животни. Даже напротив, обикновено тези породи имат навика да доминират и да съхраняват своето пространство от чужди набези.

Това поведенческо проявление може да има няколко обяснения. На първо място, причината може да бъде лидерския характер на тази порода. Пинчерите защитават дома и не са склонни да отстъпят тази роля на друго животно. Тяхната дълбока привързаност към стопанина им пречи да допуснат друго куче към територията си.

Друга причина за трудното съжителство на пинчерите с други кучета е тяхната недоверчива натура. Когато са сами в едно пространство, тези животинки са изключително миловидни, спокойни и енергични. Това е обаче защото те се чувстват в безопасност. Когато обаче се срещнат с непознати хора или животни, то тогава пинчерите стават особено недоверчиви.

Техните защитни функции се активизират и те автоматично отхвърлят чуждите фигури от домашното пространство.

Пинчер

Въпреки това, не бива да се изключва напълно съжителството между пинчера с други кучета. Всъщност е напълно възможно и много лесно постижимо, ако двете кучета израснат заедно. Тогава те имат възможност да свикнат едно с друго и съответно да изградят стабилна връзка. Препоръчително е съжителството да бъде с друга малка порода, за да не се породи чувство на съперничество.

Най-подходящият вариант са малките породи като друг пинчер, чихуахуа, мопс, булдог и др. Желателно е да се избягва контактът между пинчера и по-големи кучета.

Макар привидно малкия и пренебрежителен ръст, пинчерите са изключително мускулести и силни. Те са способни да се справят дори с големи породи, ако забележат, че съществува потенциална опасност. Неслучайно пинчерите са определяни са едни от най-добрите породи за пазачи на дома. Това обаче е и предизвикателство, ако желаете да отгледате още едно животно у дома.

В случай че си търсите такъв дребосък, вижте цени и обяви за пинчери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest