Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»С кои породи кучета се разбират лабрадорите?

С кои породи кучета се разбират лабрадорите?

С кои породи кучета се разбират лабрадорите?

Взимането на втори или пореден домашен любимец винаги е въпрос, който изисква сериозно обмисляне от стопаните. Наличието на едно куче поражда въпроса ще може ли успешно да се съчетае с друго.

За собствениците на лабрадор този проблем винаги е по-малко сериозен. Лабрадорите, наред с бигълите, са сред най-толерантните и спокойно приемащи други себеподобни и изобщо други видове домашни любимци.

Генетичните особености и начинът на отглеждане на лабрадора го правят изключително възприемчив и спокоен по отношение на друго куче, с което трябва да дели дома и вниманието на собственика. Приятният характер на лабрадорите ги прави най-популярните домашни любимци в световен мащаб.

Те са весели, лоялни, добродушни, отстъпчиви, не са териториални и не защитават своята територия така настървено, както други породи. Лабрадорът лесно създава приятелства с други себеподобни, защото всеки, който е готов да го приеме, има място в приятелския му кръг.

И все пак, с кои кучета се разбират лабрадорите?

Лабрадори

Голдън ретривърите и лабрадор ретривърите са с една и съща висока толерантност към себеподобни и се разбират чудесно помежду си и с лабрадора.

Бигъл - тази порода напълно импонира на лабрадора, защото е също толкова социално куче като него. Бигълите се привързват не само към стопанина си, но и към други себеподобни в семейството и могат да създадат крепко приятелство с лабрадора.

Грейхаунд - тази порода хрътки е използвана за лов и състезания от векове, което е развило у тях силно екипно чувство. Чувството за принадлежност към глутница ги прави много привързани към други себеподобни, а лабрадорът е готов винаги да откликне на протегната за приятелство лапичка.

Английски пойнтер - това също е ловна порода, ловуваща в глутница и това е възпитало чувство за общителност и умение за живот заедно с други четириноги. Същите качества притежава и лабрадорът и затова доброто им общуване е гарантирано.

Сибирско хъски - тези кучета са много самостоятелни и работят чудесно в екип, основно с други от породата и размера им. Те са от малкото работни кучета, които ще намерят общ език с лабрадорите.

Лабрадорът се разбира добре с различни кучета. Той е в състояние да намери общ език дори със силно териториални животни от вида си, тъй като няма да оспорва територията им, а ще се опита да се сближи с тях и ако са добре социализирани, може да се окаже приятел с напълно неприемливо на пръв поглед лаещо четириного.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest