miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Помераните разбират ли се с котки?

Помераните разбират ли се с котки?

Помераните разбират ли се с котки?

Помераните са едни от най-сладките миниатюрни породи кучета, известни още с това, че външният им вид наподобява плюшена играчка. Тези кученца са от типа шпиц, а името си носят от своето рождено място – регионът Померания в Северозападна Полша и Североизточна Германия.

Разбират ли се помераните с котки?

Помераните са изключително красиви малки породи, които са и със значително добронамерен характер. Тези малки кученца са социални, дружелюбни и миловидни. Характерно за помераните е, че те обичат вниманието и грижите. Лесно се привързват към своите стопани и обичат да бъдат постоянно с компания. Високото ниво на социализация позволява да намерите лесно друго другарче на своя померан, като това включва и котките.

Противно на много очаквания, съжителството между котки и померан е съвсем постижима задача. Вече не е необходимо да избирате кое от двете си любими животни и да приютите, защото с правилните грижи за померана и писаната можете да имате и двете.

Минионът от семейството на шпицовете е същинско доказателство за лесната и стабилна връзка, която може да се установи между котките и кучетата.

За целта е необходимо да съставите кратко обучение на померана. Тези кученца са изключително лесно податливи на дресировка, затова няма да изпитате трудност с въвеждащите уроци.

Важно е да научите своето куче на определени команди и да увеличите контактите му така, че да бъде по-лесна срещата между двете животни.

Отглеждане на котка и померан
Снимка: designboom.com

В първите дни не е нужно да натрапвате директен постоянен контакт между котката и померана, тъй като това може да породи раздразнение, отколкото сближаване. Важно е в първия етап от запознанството да се осъществи опознаването.

За животните то се характеризира с подушване. Когато животните се подушат или още казано, запознаят, то тогава контактът ще протече далеч по-безгрижно и нормално. Освен това, в този начален стадий от отношенията е важно да не оставяте двете животинчета да остават сами.

Бъдете около тях и проследете как протича сприятеляването на кучето с котката.

Друг съвет е да показвате на померана ви и на вашата котка равномерно количество грижи, внимание и обич. Ако не балансирате своята отдаденост, то това може да създаде вражда между животинчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest