miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Как да държим котката далеч от телевизора?

Как да държим котката далеч от телевизора?

Как да държим котката далеч от телевизора?
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Писаните имат някои странни навици. Например често котките се скриват зад телевизора. За тях това е комбинация от уединение и честа радост, че са на това място. В котешкото царство обичат кабелите, както и да ходят там, където не бива.

Ако скриването на кабелите в дома не е опция, има няколко неща, които могат да се направят, като например да се вържат всички кабели заедно или да се приберат в обща кутия.

Добре е стопаните да разбират кое кара мъркащия домашен питомец да търси място зад телевизионния приемник. На първо място котките се нуждаят от по-топла среда от хората. Ако в жилището е по-хладно, те трябва да се движат повече, за да запазят топлината. Затова не е чудно, че писаната ще се зарови в кабелите, за да се потопи в топлината на устройството докато е включено.

Понякога котката е зад телевизора и мяука. Това е сигнал за несигурност у домашния ни питомец и известна доза напрежение. Те идват от жаждата за вниманието на собственика. Когато са развълнувани, котките стават приказливи и най-вероятно желанието да спечели вниманието на човека е причина за мяукането зад приемника.

Друга особеност, която често проявяват котките относно телевизора е, че обичат да подремват зад него. Това не е чудно - мястото е топло, удобно и сигурно. Въпреки че домът на стопаните е сигурно място за тях, те обичат да спят на скрито и безопасно.

Телевизор

Повечето стопани искат да държат котката далеч от телевизора. Има различни начини за това.

На първо място играчките на котето ще го разсейват и ще го държат ангажирано, за да забрави за криенето зад телевизора.

Друг начин е чрез отблъскващи котките миризми. Ако не им харесва как мирише някъде, те най-вероятно ще игнорират мястото. Отблъскващи за тях са цитрусовите аромати, тези на ментол и алое. Възпиращите спрейове с мирис на горчива ябълка са особено ефикасни.

Ограждането на пространството е съвсем лесен начин котката да бъде спряна да търси път към задната част на телевизионния приемник. Ако има вариант домашният любимец да гризе кабелите, което вече е опасно, трябва да бъдат прибрани задължително в кутия или да се ползва протектор.

Самозалепващата лента е добър вариант, а също и тиксото, защото повечето котки не обичат лепкави повърхности.

Вижте също: Котките гледат ли телевизия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest