Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Средни породи кучета за апартамент

Средни породи кучета за апартамент

Средни породи кучета за апартамент
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
Виж ››

В съвременните градски жилищни кооперации мястото рядко не представлява проблем. Затова всяко желание за осиновяване на куче за домашен любимец е свързано с въпроса дали има достатъчно място за желаната порода.

Малките и средните породи кучета имат предимство заради размера. Все пак обаче, когато избираме домашен другар, трябва да се съобразим и с други съответни характеристики на кучето като темперамент, грижа за козината и др.

Кои средни породи кучета са подходящи за градски апартамент?

Критериите за избор на средна порода куче за апартамент са няколко:

- Физическата активност - доста от средните породи имат нужда от много движение, а ограниченото пространство ги затруднява. Нужно е да се преценява възможността на стопанина да ги води на дълги разходки

- Функции на животното - всяка порода е създадена с определена цел. Стопанинът трябва да прецени добре дали се нуждае от компаньон, пазач или охрана на жилището.

- Жилищната площ на дома - по-малкото жилище предопределя по-малка порода.

- Темперамент на кучето - на човешкия начин на живот трябва да се намери подходяща по темперамент порода. В шумен дом добре ще съжителства спокойно и уравновесено животно.

- Възможности при обучението - от породата зависи скоростта, с която кучето заучава команди и се справя със задачите, както и нуждата от по-строго и твърдо поведение от треньора.

- Наличие на деца в семейството - има породи, които не са подходящи за деца.

Изборът зависи и от особености на космената покривка - късокосмести, дългокосмести, хипоалергенни и други.

Чау чау

За най-подходящи за апартамент средни породи се приемат следните:

1. Гонче - това куче е средно по размери с къси крака и късокосместо. То има весел нрав, активно е, грижата за него е минимална, има свободолюбив характер, но малко трудно се поддава на обучение.

2. Стандартен пудел - това е също активно и игриво животно, умно и отличен спътник на стопанина. Не е агресивно, лесно се обучава, но грижата по поддръжката му е сложна и страда от доста болести.

3. Чау чау - такова куче избира един член от семейството за стопанин, а към другите е приятелски настроено. Не е много активно, но може да прояви агресия към други домашни любимци. Трудно е за обучение, изисква много разходки и не е за начинаещ собственик.

4. Лабрадор и златен ретривър - идеалният домашен любимец за начинаещ собственик. Кучето е мило, умно, приятелски настроено, съжителства добре с други домашни любимци и деца, не е агресивно. Нуждае се обаче от дълги разходки, често затлъстява, защото обича да преяжда.

5. Шнауцер - това е умна, игрива, издръжлива и спокойна порода куче за апартамент. Кучето е общително и хипоалергенно. Нуждае се обаче от редовна грижа за козината.

Френски булдог

6. Френски булдог - малкият размер прави породата подходяща за хора, които харесват здравите и добре сложени кучета. Това животно е предано и весело, отнася се добре с всички членове на семейството. Нуждае се обаче от много внимание и разходки. Хъркането при сън също е проблем за някои стопани.

Ето и други породи кучета за апартамент!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest