Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Породи кучета до 10 килограма

Породи кучета до 10 килограма

Породи кучета до 10 кг

Малките кученца са в състояние да разтопят всяко сърце, дори това, което не е отдадено на лаещите четириноги домашни любимци. Към това определение се отнасят кученца с тегло до 10 килограма.

Някои от тях са наследници на ловни породи, други са резултат от работата на селекционерите, стремящи се да създадат миниатюрно кученце- играчка, което лесно може да бъде носено постоянно на ръце.

Днес всички са домашни любимци, малкото бижу в семейния дом. Ето някои породи кучета до 10 килограма:

Кинг Чарлз Шпаньол

Малкият мързелив братовчед на кокер шпаньола е любимо куче на английската аристокрация, в това число на крал Чарлз. То тежи от 6 до 9 килограма и може да бъде в 3 разцветки. Толкова е гушлив, че няма да се отдели от стопанина си, прекрасен домашен питомец. Поддръжката му е по-сложна, но малката прелест го заслужава.

Шиба ину

Шиба ину

Който обича породата хъски, но няма място у дома, спокойно ще реши проблема си като отглежда потомък на опитомен вълк в мини размер в градския си тесен апартамент. Кучето стига тегло от 7 до 10 килограма. Този смел и самоуверен малък домашен любимец живее 12 до 15 години.

Мини шнауцер

Мини шнауцерът пленява със своя умен поглед и пухкава брадичка. Кучето достига до 5 килограма, но има екземпляри и до 9 килограма. Черно-бялото сладурче е много послешно и е отличен пазач. Не се нуждае от дълги разходки и чудесно си живее в малък апартамент.

Брюкселски грифон

Леко сплесканата муцунка и интересните ушенца на това кученце го правят любимец на много семейства. Теглото му е от 3 до 6 килограма, а козината му е в 3 разцветки - червеникава, черна и кафява. Не се нуждаят от много грижи и се отнасят добре с децата.

Грифон

Пинчер

Може би най-популярното малко куче у нас е породата пинчер. И е сред породите до 10 килограма. Мини пинчерите са 4-5 килограма и се срещат в тъмни разцветки. Те са умни, енергични и приятелски настроени. Въпреки дребния си размер са много смели и безстрашни.

Към кучетата до 10 килограма спадат и най-мъничките сред породите - померан, чихуахуа, йоркширски териер, той пудел и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest