Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Породи кучета, приличащи на вълк

Породи кучета, приличащи на вълк

Породи кучета, приличащи на вълк
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Кучетата и вълците имат общ предшественик, но отделянето им и различния начин на живот и най-вече работата на селекционерите са причина днес някои кучешки породи да са твърде далече от вълчата визия. Има обаче и такива, които продължават да имат силна прилика със своите роднини. Eто кои породи кучета приличат на вълци!

Аляски маламут

Тази порода е една от най-старите, отглеждани са в Арктика, за да теглят шейните на хората. Това животно прилича на сибирското хъски - куче, устойчиво на студа. Аляскията маламут е животно, на което може да се разчита. То е лоялно, с благороден нрав и много трудолюбиво. Голямо и здраво животно, което е спокойно и общително, а това са качества много подходящи за условията в арктическия район.

Сибирско хъски

Това е най-известното сред всички кучета, приличащи на вълци. Дебелата му вълна позволява да издържи на сибирските студове. Трябва само да се четка периодично, за да се премахне прахът и мръсотията по козината му.

Подобно на вълците, тази порода иска да живее в група, не понася самотата. Кучето е много привързано, послушно, сърдечно и активно животно.

Чехословашки вълчак

Чехословашкото вълчо куче носи точно название. То е дадено след като немската овчарка е кръстосана с карпатски вълк, за да се получи тази сравнително нова порода. Кучето прилича много на своя роднина, вълка от Карпатите и неговата сила и съпротивителен характер.

Чехословашки вълчак

Тамаскан

Това е едно от кучетата с прилика на вълк най-вече по отношение на дълголетието на дивия звяр, те живеят до 20 години. Генетично са много чисти животни. Получени са от кръстоска на Сибирско хъски и Аляски маламут. Кучето е силно, здраво и се използва като работно, за теглене на шейни.

Лупо италиано

Това е една съвсем нова порода, заради което е много интересна. Получена е от кръстосване на овчарки и островни вълци. Изключително издръжливо животно, което може да изкара дълго без храна, няма изисквания към комфорта на живот и е много предано на стопанина си.

Тук влизат също немската овчарка, самоедът, утонаган, торфеното куче, северният инуит и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest