Miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Морските свинчета ядат ли хляб

Морските свинчета ядат ли хляб

Морските свинчета ядат ли хляб
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Морските свинчета са малки пухкави животинчета, които могат лесно да спечелят вашето сърце със своя невинен и миролюбив характер. Тези малки гризачи се оказват едни от най-добрите домашни любимци, тъй като не създават шум, суматоха или бъркотия, и не изискват специални условия за отглеждане.

Въпреки това, храненето е най-важният аспект в грижата за морските свинчета. Препоръчително е да бъдете предварително информирани за това, кое е полезно за вашето морско свинче, и какво се налага да избягвате. В това отношение хлябът предизвиква редица въпроси за това, дали представлява безопасна храна за морските свинчета. Ето какъв е отговорът:

Хлябът не е забранена храна за морските свинчета и няма да навреди на тяхното здравословно състояние. Тези животинки обаче са тревопасни, което означава, че тяхното меню обикновено не включва тестени храни, а по-скоро пресни зеленчуци и плодове, фураж и тревно сено.

Важно е да знаете, че морските свинчета имат значително чувствителна храносмилателна система, затова правилното хранене е неизменно важно за тях.

В този смисъл малко хляб на морското свинче няма да бъде във вреда на вашия домашен любимец, но е препоръчително да избягвате неговата редовна консумация. Можете да го храните с хляб веднъж или два пъти месечно като разнообразие в неговото меню.

Хляб на морското свинче

Друг важен факт за храненето на морските свинчета е, че лесно се привързват към дадени храни и започват да консумират само тях. Те са предразположени към тази поведенческа особеност от ранна възраст, затова не са почитатели на разнообразното меню.

Морските свинчета обикновено опитват от един вид храна и се съсредоточават само върху него, като спират да обръщат внимание на други полезни продукти. Същото явление се наблюдава, ако промените начина на поднасяне или марката на тяхна любима храна.

Те пак ще го възприемат като твърде сериозна промяна и следователно ще спрат да консумират от тези продукти. Затова храненето на морските свинчета с хляб може да ги отклони от тяхното установено здравословно меню и да ги накара да привикнат към този продукт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest