Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Намериха изгубено корги, преплувало 11 км

Намериха изгубено корги, преплувало 11 км

Изгубено корги преплува 11 км, за да се прибере

Любителите на кученца няма как да не са чували за породата корги, но за по-незапознатите ще разкажем малко повече за нея, преди да споделим какъв героичен подвиг е направило именно такова куче.

Като порода кучетата корги са познати от 10 век, когато са създадени в Уелс на базата на исландските овчарки. Днес те са сред дребните овчарски кучета, като поради симпатичния си вид и благия си нрав, освен за охрана на добитъка, се отглеждат и като домашни любимци. Наричани са и като кралски кучета, защото самата кралица Елизабет Втора разполага с пет коргита, които винаги взима със себе си по време на пътуванията си.

Има два вида коргита- корги Пембрук и корги Кардиган, които доста си приличат, но първите са с по-ниско тегло. Като цяло коргитата са много предани на стопаните си и предпочитан домашен любимец за семейство с деца. В случай, че отглеждате корги, направо няма да имате нужда от бавачка. Кучето ще е неотлъчно до децата ви, като същевременно ще ги забавлява. Естествено, това е малко образно казано, както и че „сдобиването“ с корги не е постижимо за всеки. Просто трудно ще намерите такова куче на цена под 4 000 лв.

Но да се върнем и на историята с героичния подвиг на куче от породата корги, което е успяло да преплува цели 11 км и в крайна сметка се е завърнало при стопаните си.

Случката се разиграла в семейство Астууд в САЩ. Те решили да излязат на разходка с яхта и както обикновено не изоставили и любимото си куче. По време на плаването обаче коргито ненадейно изчезнало и колкото и да го търсели собствениците му, не успели да го открият. Допуснали, че коргито е паднало във водата, но така и не се виждало никъде.

Безумно притеснени и натъжени, те се прибрали у дома и веднага пуснали из социалните мрежи съобщение, че кучето им се е загубило и обещали възнаграждение от 500 долара на всеки, който го намери или поне разполага с някаква информация за местонахождението му.

Още на следващия ден им се обадил непознат мъж, който им съобщил, че кучето им е при него. За почуда на всички се оказало, че то е успяло да преплува цели 11 км. в студената вода, докато излязло на сушата и се озовало пред дома на непознатия мъж, чакайки стопаните си там.

Той вече бил прочел съобщението за липсващия домашен любимец на сем. Астууд и веднага се свързал с тях. Те, от своя страна, били толкова щастливи и напомнили на непознатия, че го очаква награда то 500 долара, но той отказал да приеме парите. Кучето корги се прибрало заедно със стопаните си у дома, а неговите умения на страхотен плувец станали известни надлъж и на шир.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest