Miau.bg»Статии»Мъници»Зайчета»Защо заекът ме ближе?

Защо заекът ме ближе?

Защо заекът ме ближе

Зайците са пухкави домашни любимци със сладък външен вид и невинно излъчване. Те са безобидни животинки със смирен характер е нестихваща енергия. Освен това, зайците не са прекалено взискателни откъм грижи и условия, което прави тяхното отглеждане още по-приятно преживяване.

Ако изберете зайците за свои домашни любимци, то е добре да бъдете запознати с някои от техните поведенчески характеристики, за да тълкувате правилно техните нужди или физическо състояние.

В процеса на отглеждане на зайче можете да забележите, че вашите зайчета често облизват вашите ръце. На пръв поглед това изглежда нормален техен навик, но истината е, че съществуват няколко начина за неговото разтълкуване. Ето защо зайчето ви ближе!

- Проява на обич. Това е най-често срещаната причина за това, вашият заек да ближе ръката ви. Всъщност той е силно привързан към вас и се нуждае от вашите ласки, грижи и внимание. Зайците често използват близането като акт на сближаване със своите стопани в търсене на по-голяма физическа близост и закрила. В този случай е добре да им обърнете повече внимание и да се социализирате повече с тях.

- Знак за дружелюбност. Зайците често използват близането като акт, с който да демонстрират своите добри намерения към вас. Това показва, че те се чувстват добре около вас и искат да ви покажат своята признателност.

- Доверие. Зайците са едни от най-страхливите и уязвими животинки, които трудно се привързват, но направят ли го, то тогава ще установят стабилна и сигурна връзка със своя стопанин. Когато това е факт, зайците искат да покажат, че ви имат доверие и го правят, като търсят физическа близост с вас. Затова близането на заека излъчва тяхната увереност, че те се чувстват в безопасност с вас.

Заек

- Липса на сол. Това е друга възможна причина за близането на зайците. Ако вашите ръце са потни, то тогава отделената пот притежава солен вкус. Затова, ако заекът ближе ръката ви в такъв момент, то това може да се тълкува като евентуална нужда от сол. В този случай можете да закупите минерална сол, която вашият заек да облизва периодично при нужда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest