miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Загубено куче се прибра с автобус

Загубено куче се прибра с автобус

Загубено куче се прибра с автобус
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Колкото и да се опитваме да разгадаем животинския свят, той не престава да буди интереса и удивлението ни, което важи в пълна сила и за тези животинки, които с гордост наричаме домашни любимци. Срещаме заглавия в новините за котки, които неколкократно са паднали от високите етажи на небостъргачи и които доживяват дълбоки старини със своите стопани или за кучета, които изминават хиляди километри само и само да се върнат при любимите си хора. Да, домашните любимци са наистина изумителни, както са изумителни и историите, свързани с тях.

Именно с една такава история ще ви запознаем днес, защото неотдавна тя развълнува целия свят. Става дума за куче, което се загубва, но благополучно се прибира при своите стопани и то не пеша, а с автобус!

Главният герой от развълнувалата мнозина история е куче от породата бордър коли с името Пепър, което живее в новосъздадения английския град Стивънидж, графство Хертфордшир. То е собственост на дами на около 20-годишна възраст с имената Шарлот Джоунс и Шафран Капс, които както обикновено са го извели на разходка.

В някакъв момент и неясно по какви причини кучето се отдалечило от собственичките си и впоследствие се загубило.

Колкото и да го търсили из околностите, стопанките на кучето не успели да го открият, след което много притеснени започнали да пускат обяви по интернет, умолявайки всеки който го срещне, да се свърже с тях.

Не след дълго тяхна съседка, която веднага разпознала изгубеното куче, им се обадила с изненадващата информация, че Пепър се вози в автобус. То е разпознало спирката, от която редовно се качвало заедно със своите стопанки, за да се разхожда и прибира, а съседката е помолила шофьора да спрат на въпросната спирка, за да могат побъркалите се от радост Шарлот Джоунс и Шафран Капс да си го приберат. Те наистина били много благодарни и веднага предложили на съседката си да я почерпят, но тя отказала.

Бордър коли

За подобна история и отново със щастлив край се съобщава неотдавна и в гр. Дотън, Америка, когато в пресата излиза новина за куче, което също се е изгубило. Изминали са цели седмици преди то да открие стопанката си на каса в магазин. То дори не изглеждало измършавяло, поради което се предполага, че минувачите са забелязали, че е домашно куче и не са го оставили без препитание. Важното е, че и двете истории са завършили с хепи енд, както се казва на английски език.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest