miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Важни грижи за ризеншнауцер

Важни грижи за ризеншнауцер

Важни грижи за ризеншнауцер
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Ризеншнауцер - най-големият от семейството на шнауцерите е интересно изглеждащо куче с къдрава козина и без никакъв характерен мирис, в същото време с весел и игрив нрав, което го прави удобно куче за домашен любимец.

Удоволствието един стопанин да има такъв предан и интелигентен приятел и спътник изисква определен набор от грижи, които при големия шнауцер не са малко.

Поддръжката на шнауцера изисква повече усилия. Те включват редовно разресване с подходящ гребен с твърди зъбци, да се държи къдравата гъста козина в подреден вид. Лицето на кучето е много характерно с дългата си брада, която изисква всекидневна грижа, за да не се допусне заплитане.

Областта около устата трябва да се почиства с чиста кърпа след всяко хранене на ризеншнауцера, защото по брадата се събират остатъци от храна.

В близост до ушите и очите на кучето има твърде много козина, която може да предизвика инфекции, ако не се подрязва регулярно. При желание и възможност може да се прави и прическа на домашния любимец.

Къпането не се изисква да се прави по-често от веднъж на половин година, ако случаят не го изисква. Използването на кучешки шампоани е задължително при отглеждането на ризеншнауцер, както и подсушаване на козината.

Към ноктите на ризеншнауцера вниманието също трябва да бъде заострено. Те имат интензивен растеж и трябва да се режат редовно. На краката има и вълнени подложки, които също изискват подрязване.

Към правилната грижа за ризеншануцера спада и нуждата от подрязване на ушите на големия шнауцер, което се прави на възраст от 8 седмици и е работа на ветеринарен специалист, а следоперативните грижи са дело на стопанина, който трябва да спазва стриктно всички указания на специалиста.

Шнауцер

Обособяването на подходящо пространство за сън и почивка и неговото поддържане, редовните разходки и тренировки са грижа за физическата форма на домашния любимец, а отделянето на достатъчно време за общуване с ризеншнауцера е основна грижа за емоционалното му здраве, тъй като породата се нуждае от постоянна комуникация със стопанина.

Тези усилия са толкова важни колкото и добре балансираната диета и грижите за здравословното състояние на домашния питомец. Всички заедно оформят едно щастливо и здраво домашно куче.

Ако мечтаете за такова куче, вижте обяви и цени за шнауцери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest