Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на чехословашки вълчак

Дресура и обучение на чехословашки вълчак

чехословашки вълчак

Чехословашкият вълчак не е куче за всеки стопанин и за всеки дом. Това гордо и впечатляващо животно е пряк потомък на карпатските вълци и неговото обучение е въпрос от първостепенно значение преди кучето да бъде въведено в семейството.

Не е добра идея чешкото вълчо куче да бъде домашен питомец в семейство без никакъв опит с кучета. Само опитен собственик може да контролира това силно и доста опасно животно.

Ясното разбиране на отговорностите и задълженията, способността за лидерство са задължителни качества за стопанина на подобна порода. Твърдостта в тренировките е задължително условие, за да може този процес да бъде ефективен.

Предварителната социализация е задължителна, за да може кучето вече да има готовност да се включи в процеса. Ако стопанинът не е готов на сто процента да ръководи такова животно, той ще бъде напълно пренебрегнат от своя питомец.

Всички специалисти казват, че треньор, който успее да предразположи наследника на карпатския вълк да го приеме като лидер, ще има в негово лице чудесен спътник и приятел - смел, лоялен, интелигентен и лесен за обучение. Твърдата и последователна, но винаги положителна подкрепа е разковничето на успешното възпитание и обучение на чехословашкото вълчо куче.

Тази голяма порода кучета са много активни и любопитни и за тях обикновената разходка не е достатъчна нито във физически, нито в интелектуален план.

дресура и обучение на чехословашки вълчак

Добре е кучето да бъде включено в заниманията на стопанина, ако той практикува джогинг, туризъм или колоездене. Хубаво е това да се прави в безопасна извън градска среда, защото ежедневието в урбанизираното градско общество не позволява да се разгърне потенциала на това животно.

Новите игри и стимули в процеса на обучение ще бъдат посрещнати ентусиазирано. Но ако се провеждат в тясното пространство на детската площадка това може да стане повод за неприятни инциденти.

Затова дори чехословашкото вълчо куче да се отглежда в градско жилище, неговите разходки, обучение и активност е добре да се извършват извън града, сред природата. В човешкото общество това куче винаги трябва да се води на къс повод, независимо от успехите в неговото обучение и социализация.

А в тази статия може да видите повече относно Храненето на чехословашкия вълчак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest