Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на американски стафордширски териер

Хранене на американски стафордширски териер

Хранене на американски стафордширски териер
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
Виж ››

Американският стафордширски териер е добре сложено куче с мощна мускулатура. За доброто развитие на животното основно значение има храненето на кучето през първата година от живота. През първите месеци се оформят костите, зъбите, козината на кучето, зрението и обонянието му. Спестяването на храна може да доведе рахит, неправилна стойка на лапите, слепота или не добре изглеждаща космена покривка.

Храненето на американския стафордширски териер не е сложно. Тези кучета се отличават със завиден апетит. Здравото кутре е нужно да се храни 5-6 пъти на ден до навършване на 3 месеца. След 4 месеца храната вече трябва да се поднася 4 пъти дневно. На 6 месеца порция се дава 3 пъти на ден, а на 9 месеца два пъти дневно. Възрастното куче може да се храни и веднъж дневно, в зависимост от големината на порцията.

Основният хранителен продукт за американския стафордширски териер е говеждото месо. В диетата му то трябва да съставлява 30 процента от храната. Може да се включат пилешко, заешко, дивечово, но не и свинско.

Карантиите са позволени, но само добре обработени термично. Морска риба, яйца и млечни продукти, зеленчуци в прясно или сварено състояние могат да разнообразят менюто на породата. За растежа на зъбите и ноктите са нужни витамини и минерали, които се добавят в храната по съвет на ветеринар.

Американски стафордширски териер

Собствениците, които нямат достатъчно свободно време или желание да приготвят всеки ден храната на своя питомец, могат да заложат на готови фуражи. Задължително условие е обаче те да бъдат от високо качество, тъй като ще са обогатени с всички необходими хранителни вещества.

При тегло на кучето от около 20 килограма са нужни приблизително 1300 килокалории дневно. При голяма физическа активност, количеството на фуража трябва да се увеличи с 10-15 процента.

Хранителната диета на американски стафордширски териер не се отличава съществено от нужното на повечето кучешки породи, но вниманието трябва да се заостри към спазването на големината на порциите, защото ако се допусне прехранване, животното може да се сдобие с храносмилателни проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest