Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Заболявания на руски той териер

Заболявания на руски той териер

болести при руски той териер
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Руският той териер е една от най-малките породи кучета, което освен с компактни размери се отличава и с весел и игрив нрав, лоялност и лесна адаптивност към живота на семейството, което го отглежда.

Това го прави идеална малка порода куче за домашен любимец с малко градско жилище. Освен това малкото кученце не изисква продължителни разходки навън и отделянето на време всекидневно за него не е задължително.

Друг важен въпрос за всеки потенциален стопанин и здравословният статус на породата, определящ времето, което новото попълнение в дома ще даде на стопаните си да бъдат заедно.

Това, което се знае по здравни въпроси на руския той териер не е много, защото породата е сравнително скоро призната и информацията е малко все още по отношение на наследствени заболявания, които ги засягат.

Средната продължителност на живота на това кученце е 11 години, което е по-малко, отколкото средно живеят кученцата играчки и затова засега не се препоръчва породата да участва в някакви здравни схеми.

Клубът на породата руски той териер споменава няколко заболявания, за които трябва да се има едно наум от стопаните.

Пателарна луксация

заболявания при руски той териер

Това заболяване при руския той териер възниква, когато капачката на коляното е засегната, при което временно се измества от обичайното си място. Тежестта на изместване и честотата, с която се случва, варират и може да бъде засегнат както единият, така и двата крака. Понякога се налага операция за корекция на проблема.

Запазване на млечни зъби

Той териерът може да има проблеми, когато постоянните зъби започнат да никнат. Млечните зъби може да не паднат и това да повлияе на постоянните. Често се налага ветеринар да премахва млечни зъби при тази порода.

Прогресивна атрофия на ретината

Терминът се отнася до редица състояния, отнасящи се до ретината в задната част на окото. Рецепторите биват засегнати, защото получават по-малко кръв, отколкото се нуждаят. Това води до постепенна загуба на зрението. Най-напред това се случва през нощта, а по-късно и в останалата част от денонощието.

Болест на Пертес

Това е заболяване на тазобедрената става. Краят на бедрената кост или костта на крака получава по-малко кръв от нужното и това води до некроза. Това води до скованост и болки. Най-често това заболяване се наблюдава между 4 месеца и 1 година на кученцето. При по-сериозни случаи се налага операция за подобряване на здравословното състояние.

А в тези статии вижте повече относно:

- Обучение и дресура на руски той териер;

- Хранене на руски той териер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest