miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Разпознават ли кучетата лошите хора?

Разпознават ли кучетата лошите хора?

Разпознават ли кучетата лошите хора?
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Кучетата са най-интелигентните животни. Те се обучават изключително лесно, бързо възприемат нови команди и са способни да разчитат емоциите на човека. Неслучайно кучетата се приемат за най-добрия приятел на човека. Освен тяхната интелигентност, те притежават изключително добра, мила и любвеобилна натура.

Те са лоялни, грижовни и енергични, което ги превръща в най-добрия спътник на човека.

Интелектът на тези животни е забележителен, тъй като е развит в редица аспекти. Освен в обучението, мозъкът на кучетата работи перфектно и за разпознаване на чуждите мисли, поведение и характер. Всички тези качества са благодарение на тяхното обоняние.

Според изследвания, 2/3 от мозъка на кучетата функционира толкова ефективно именно заради носа. Тези животни прекарват голяма част от времето си, като подушват различни обекти, които провокират техния интерес. По този начин те ги проучват и извличат необходимата информация.

Затова не е тайна за никого, че при първа среща на кучето с непознат човек, първото нещо, което животното прави, е да подуши съответния човек. Този процес се счита за запознаване, през което кучето установява първия си контакт и преценява човека отсреща.

Разпознават ли кучетата лошите хора? Първото нещо, което това животно усеща, е страхът. Ако кучето усети, че се страхуват от него, това инстинктивно поражда несигурност и страх, затова то започва да лае. Освен страха, то може да усеща дали може да се вярва на този човек или не.

Кучето може да разтълкува човешките намерения. Едно от научните изследвания сочи, че животното постига подобни открития, като надушва химическите промени във феромоните. Именно тези промени посочват, че човекът отсреща не е доброжелателен и сигнализират за това на кучето.

Какво усещат кучетата

Впечатленията на животното могат да бъдат отчетливо забелязани. При разходки, често се случва кучето да спре и да иска да подуши случаен минувач. Това е ясен индикатор, че то харесва човека отсреща и желае да осъществи контакт.

Ако обаче кучето реагира остро на човека, който стои и му се усмихва, то това означава, че животното изпитва силно недоверие срещу него. Най-вероятно причината е, че кучето усеща химични промени, които му подсказват, че този човек няма добри намерения. И за това учените считат, че кучетата разпознават лошите хора.

Вижте още по темата за животните и лошите хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest