miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Грижи за козината на английски кокер шпаньол

Грижи за козината на английски кокер шпаньол

Грижи за козината на английски кокер шпаньол
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Английският кокер шпаньол е много популярна порода кучета за домашни любимци. Породата е много добра за отглеждане, но има един малък недостатък - животното е с козина, която изисква сериозна поддръжка. Това означава, че ако собственикът няма нужните умения по-добре да делегира тази грижа на професионален фризьор.

При лична грижа стопанинът трябва да се съобрази с нуждата от ежедневно четкане и разресване на козината на кокер шпаньола. Това ще го предпази от образуване на възли, които после се отстраняват трудно. Козината на кучето расте много бързо и пропуските в тази грижа гарантират проблеми с разресването.

Тъй като козината на кучето от тази порода пораства бързо, нужно е да се подстригва, което винаги върви с някаква прическа, придаваща спретнат вид на домашния любимец. За кокерите са характерни 3 специфични прически.

- Къса подстрижка на кокер шпаньола - тази прическа е най-удобна и лесна за поддържане. При нея цялата козина се подстригва късо, което значи не повече от 4 сантиметра дължина на всички места. Подходяща е за лятото, за да може животното да се чувства добре в горещините, а освен това няма опасност от образуване на фитили и заплитания.

- Несъразмерна дължина на козината - това е най-трудната за поддържане прическа, но пък най-ефектната като визия. При нея на гърба козината се подстригва късо, а отстрани се оставя дълга, като почти докосва земята. Кучето изглежда много елегантно, сякаш е с мантия. Тази прическа се прави от професионален кучешки фризьор и се поддържа от него. Козината на ушите на кокера също се оставя да расте, като по върховете може да има косми. Това придава интересен вид на породата английски кокер шпаньол.

- Елегантна наслоена прическа - също трудно за изпълнение подстригване, за което трябва да се потърсят услугите на професионалист или на човек, който е отлично запознат с грижата за кучешката козина и има уменията да направи тази сложна прическа. За нея грижата е всекидневна, но домашният питомец изглежда много добре.

Английски кокер шпаньол

Къпането на кучето се прави, когато козината на английския кокер шпаньол вече не изглежда добре и е видимо замърсена. Нуждата от специални шампоани се подразбира. След процедурата е добре козината на животното да бъде изсушена със сешоар внимателно, за да не се развали прическата, ако е направена такава.

Отглеждането на английски кокер шпаньол не е подходящо за хора с алергии, тъй като в процеса на проливане опадването на косми е от средно ниво.

Търсите ли такъв красив приятел? Вижте тези обяви и цени за кокери!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest