miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на руска цветна болонка

Дресура и обучение на руска цветна болонка

дресура на руска цветна болонка
Бутилка за пиене на вода за кучета-14%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
18.92 лв.
Виж ››

Руската цветна болонка е миниатюрно и симпатично кученце, което веднага предизвиква умиление и радост у хората. С игривото си поведение и веселото настроение, което демонстрира, руската болонка става веднага приятел на децата. Обича да е център на внимание и се отличава с голяма любов и отдаденост към семейството, което я отглежда.

Тези качества са отлична основа за успешното обучение и дресура на руската цветна болонка. Стопаните могат да разчитат в работата си и на високата интелигентност на малкото животно и тяхната отзивчивост и нужда от постоянна комуникация със собствениците.

Дресурата на руската цветна болонка е приятно занимание, което не натоварва обучаващия, стига да избере правилен подход. Но преди да започне този процес е необходима социализация на кучето, още докато е съвсем малко кутре и веднага с влизането в дома. Запознаването с обитателите на дома и външната среда ще подпомогне аклиматизацията на болонката и ще подготви процеса на обучение и дресура.

Самото обучение може да започне от възраст 2 месеца, тоест колкото по- рано, толкова по-добре. Най-приятно и полезно ще е ако заучаването на различни команди и трикове премине под формата на игра. Тогава мъничето с радост и готовност ще изпълнява желанията на треньора си.

Няма да е трудно, тъй като цветните руски болонки са изключително деликатни и наблюдателни, те никога не се натрапват, умеят да улавят настроението на стопанина и търпеливо чакат реда си, да получат внимание, като се стараят искрено да го зарадват и да му угодят.

обучение на руска цветна болонка

Обучение, базирано на суровост и грубост е напълно изключено. Не само, че малките послушни кученца не толерират подобно отношение, но и изпитват панически страх от строго поведение и най-вероятно ще откажат напълно да сътрудничат на човека. Търпението, похвалите и лакомствата имат много по-добър ефект в този процес.

Какво може да се очаква като успехи в обучението и дресурата?

Руските цветни болонки бързо ще схванат какъв е редът в дома и ще се впишат добре в него в резултат на обучението. Освен това по-лесните команди не представляват трудност и биват научавани бързо.

Дресурата също не е невъзможна. За радост на семейството и на гостите, те могат да се научат да прескачат малки препятствия, да минават пред обръчи, да подават лапичка. Винаги отговарят на повикване, лесно запомнят името си.

А в тази статия може да видите повече за Грижи при отглеждане на руска цветна болонка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest