Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на американски кокер-шпаньол

Хранене на американски кокер-шпаньол

Хранене на американски кокер-шпаньол
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Американският кокер-шпаньол е куче, което се отличава със своята косместа козина, сладък външен вид и миролюбива натура. То е изключително интелигентно, като бързо се приспособява към различни условия и лесно усвоява нови команди. Така че дресурата на американския кокер шпашньол е приятно занимания. Особено за хора с опит в отглеждането на куче за домашен любимец.

Освен това, американският кокер-шпаньол е много енергичен, игрив и дружелюбен, което го превръща в един от най-предпочитаните домашни любимци.

С правилните грижи, можете да се радвате на дълго време в компанията на своя кокер-шпаньол. Една от тях е правилното му хранене. Ето какво трябва да знаете за храната на американския кокер-шпаньол:

- Храненето е съществен елемент от отглеждането на всеки домашен любимец. Препоръчително е да изберете един вид хранене за своя кокер-шпаньол. Те са общо три: естествено хранене, сухо хранене и смесено. Изборът на вид зависи изцяло от вас, но е добре да не го сменяте, щом сте го избрали веднъж.

- Естественото хранене на кучето включва само биологично чисти храни, пригодени към здравето на домашния любимец. Такива са месото, яйцата, млечните продукти, зеленчуци и плодове, зърнени храни и тестени изделия.

- Сухото хранене включва фуражи и различни консервирани кучешки храни. Те съдържат ценни съставки, ако са качествени. Затова е добре да подбирате марките, от които пазарувате подобни продукти.

Вид хранене според различните фактори:

- Физическо състояние на кучето. Това е важен фактор, според който трябва да съобразите храненето на кокер шпаньола. Ако то се намира в уязвим период (след раждане, след операция, след боледуване), то тогава трябва да включите в неговия хранителен режим такива продукти, които са с високо съдържание на витамини и минерали.

Хранене на американски кокер-шпаньол

- Физическа активност. Това е важен елемент, който определя хранителните потребности на кокер-шпаньола. Ако вашето куче е много енергично, ловува, изпълнява команди или участва в спортни състезания, то храненето му трябва да включва висококалорични продукти, които да му доставят енергия.

- Възраст. Възрастта влияе на количеството, а не на качеството на храната. По-младите индивиди се характеризират с по-активен начин на живот, от което следва, че се нуждаят от повече храна и по-често. Обратното на тях, по-възрастните кучета се нуждаят от едно хранене в деня, тъй като имат доста по-уседнал начин на живот. Съобразете това при отглеждане на американски кокер-шпаньол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest