Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Обучение и дресура на черен руски териер

Обучение и дресура на черен руски териер

Обучение и дресура на черен руски териер
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
Препоръчано за теб:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
19.00 лв.
Виж ››

Черните руски териери са създадени като служебни кучета с определени функции. Това интелигентно и много схватливо животно се обучава лесно, ако е социализирано отрано правилно. Колкото по-рано започне обучението на кучето, толкова по-лесно ще бъде осъществена нужната връзка между обучаващият човек и обучаваното животно.

Кога точно да започне процесът на социализация и кога да започне обучението и дресурата на черния руски териер?

Социализацията е процес, чието начало се поставя още в деня на приемане на кучето в новата му семейна среда. Като начало то трябва да получи име и да свикне да отговаря на него, за да е по-лесен после обучителният процес. Разходките навън, запознаването с останалите членове на домакинството са действия, които ще научат малкото още кутре да приема спокойно околната среда.

Руският черен териер обаче е куче, което расте бавно, неговата зрялост настъпва чак на възраст от 2 години. И този факт трябва да се знае от всеки собственик, който се подготвя да обучава своя питомец.

Обучението на умно и интелигентно животно като руския териер е едновременно лесно за трениране, защото то разбира веднага какво се иска от него и същевременно е доста трудно, защото се изисква твърдост и волеви характер от стопанина, за да наложи волята си над силното животно. Човекът ще бъде подпомогнат в този процес от факта, че руският териер е безконфликтно животно и не се състезава за лидерство, а предпочита да следва своя водач.

Черен руски териер

Задаването на ясни граници и приоритети още в началото на обучението на черния руски териер ще създаде ред в този процес и ще спести някои трудности и на двете страни.

Черният руски териер разбира добре кучешките команди, които му се подават, но е възможно да откаже да ги изпълнява в детската си възраст. Грубостта и особено физическите наказания са напълно изключени. С насърчение, похвали и търпение, както и с лакомства желаният резултат ще бъде постигнат.

Като по-възрастни животни черните руски териери са силно привързани към стопаните и смятат защитата на своята територия за основна задача, а това им поведение може да бъде използвано в обучението им като кучета-пазачи. Трябва обаче добре да се зададат приоритетите и да се очертаят границите, за да не стане кучето подчертано агресивно към всеки непознат. При добро обучение и правилно възпитание стопанинът ще има отличен пазач, компаньон и домашен питомец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest