Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Грижи за руски той териер

Грижи за руски той териер

Грижи за руски той териер

Сладките малки животни са желани домашни любимци особено от жените и децата. Те са красиви, мили и будят умиление. Не е чудно, че руският той териер, който принадлежи към групата на кучетата играчки, е често срещан домашен любимец, който се явява не само спътник, но и жива украса за дамите от хайлайфа.

Поддръжката на това кученце не изисква особени вложения по отношение на време, усилия и средства. Храната на руския той териер може да бъде готова, фабрично произведена, или домашно приготвена. Необходимо е само да бъде от премиум клас или с добре подбрани и балансирани продукти. Това живо и енергично малко животно има нужда от много енергия, но е склонно и да преяжда, затова трябва да се наблюдават порциите му, за да не се получи прекомерно наддаване на тегло.

Грумингът на руския той териер не отнема много време. Дългокосместите трябва да се решат няколко пъти в седмицата и да се подстригват, когато е нужно, а късокосместите могат да се задоволяват със седмичното сресване и баня, когато се налага.

За тази порода е характерно, че екземплярите са умерено активни и доста пъргави. Най-отличителната им черта обаче е, че могат да минат без задължителното извеждане всеки ден за да задоволят естествените си нужди. Този мъник може да ползва успешно котешка тоалетна. Това не е природен инстинкт при мъника, но той може да бъде научен и насърчаван за това.

Въпреки че руски той териер се отглежда само в апартамент, то обича да излиза навън и спокойно може да придружава стопаните на разходка или на пазар. Нужно е обаче особено внимание, тъй като е много нежно създание и лесно може да бъде стъпкано от невнимателни хора, или наранено от по-едри кучета. Винаги трябва да се извежда с нагръдник, да се следи времето, защото неговото фино палтенце няма да го предпази от простуди. Течението трябва да се избягва, както и разходките в студа или дъжда.

Руски той териер

Грижата за руския той териер по отношение на успешната социализация е изцяло на стопанина и трябва да бъде посрещната с нужното внимание, защото от това зависи щастието на малкия домашен питомец. То ще бъде и от полза за безопасното взаимодействие с животните и хората от големия свят, в който малките руски той териери трябва да намерят своето място.

Прочетете и за дресирането на руски той териер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
KairisBG
KairisBG
03.08.2022 23:34
Мерси за доста хубава статия, НО
Имате грешка в описанието за груминг: изобщо не трябва подстригване! А миене трябва само на замръснени лапички след разхождане! Пълно къпане не задължително изобщо, може би само когато това е действително необходимо! Иначе това много лошо се отразява на козина. Тази порода е уникална относно козина - няма специфична миризма и за това няма смисъл в редовно миене, къпане и груминг. За това и избрах тази порода за себе си.
Имам няколко представители на тази порода и мъжки и женски и с различна козина.
0
0