Miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Играчки за морски свинчета

Играчки за морски свинчета

Играчки за морски свинчета
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

В подготовката за посрещането на нов домашен любимец най-приятната и весела част е закупуването на играчки за домашния питомец.

Всички животни обичат да играят и морските свинчета не правят изключение.

Те са активни и любознателни гризачи, които живеят малко по-изолирано от хората в сравнение с котките и кучетата и затова имат нужда от повече играчки, за да се забавляват и да не скучаят.

Не всяка играчка, която се харесва на хората, е подходяща за морското свинче. Ето някои общо изисквания към играчките по отношение на безопасността, която е на първо място. Запознайте се с любимите играчки на морските свинчета!

- Не бива играчката да се състои от множество малки елементи. Някой от тях може да бъде погълнат от животинчето и да се задуши с него.

- В играчката не бива да има много дупки, където да попаднат лапичките на гризача и той да се нарани.

- Качеството на материала е много важно, може да се стигне до отравяне на морското свинче, както и бояджийското покритие.

- Не е подходящо играчката да е затворена топка или колелета, защото животинката може да нарани гръбначния си стълб.

- Не са подходящи играчки да окачване на тавана на клетката, тъй като рискът от увреждане на гръбначния стълб при опит да бъде достигната занимавката е много голям.

- Важна е миризмата на играчката за морското свинче. Силната миризма на новия предмет може да отблъсне животното.

Каква играчка е подходяща за морското свинче?

Морско свинче

Тунелчетата са сред най-харесваните занимателни играчки на морските свинчета, както и лабиринтите. Важното е размерът да е подходящ, за да се побере лесно вътре гризачът, да пълзи вътре, без да се заклещи.

За игра могат да се използват не само закупени от магазина играчки, но и предмети от природата, почистени и подготвени да бъдат безопасни. Така например шишарките са интересни за тези гризачи, стига да се добре измити и проверени за остри ръбове или места, които могат да наранят домашния любимец.

Старите топки да тенис на маса са чудесна занимавка при отглеждане на морско свинче, дървени предмети като кубчета също са идеални, защото ще послужат и за запазване на зъбите на гризача, а също и клончета от ябълково дърво също могат да свършат работа.

Чудна играчка е малкото огледалце, което дълго ще радва морското свинче, а една книжна топка, направена набързо от принтерна хартия е най-лесният начин да се направи бързо и лесно нова занимавка за игривия питомец.

Оборудвана зона на игри е добра идея, където да бъдат подходящо позиционирани всички любими играчки на домашния любимец. Наблюдението му в такива моменти е безценно.

Вижте също и съвети при хранене на морско свинче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest